Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuba pasirašė susitarimą su „Google“ dėl greitesnės prieigos prie interneto

Kuba, kur internetas yra ribotas ir lėtas, pirmadienį pasirašė susitarimą su Jungtinių Valstijų technologijų kompanija „Google“ dėl spartesnės prieigos prie bendrovės turinio.
„Google“ paieškos sistema
„Google“ paieškos sistema / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Google“ valdančios kompanijos valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas Havanoje pasirašė sutartį su Kubos valstybinės telekomunikacijų bendrovės „Etecsa“ vadove Mayra Arevich Maira Arevič.

Pagal susitarimą, Kubai bus suteikta prieiga prie tinklo pavadinimu „Google Global Cache“, kuris saugo tokių „Google“ tinklalapių, kaip „Gmail“ ir „YouTube“, turinį vietinėse tarnybinėse stotyse. Tai paspartins vartotojų prieigą prie turinio, nurodoma „Google“ pranešime.

„Šis susitarimas leis vartotojams Kuboje sutrumpinti laukimo laiką norint prieiti prie „Google“ turinio ir padidinti greitį bei pagerinti kokybę“, – skelbia „Etecsa“.

Per spaudos konferenciją po pasirašymo ceremonijos žurnalistams nebuvo leista užduoti klausimų apie sutartį.

Kuboje internetu besinaudojančių žmonių skaičius yra vienas mažiausių pasaulyje. Oficialūs statistiniai duomenys rodo, kad pernai tik trečdalis kubiečių naudojosi internetu. Kuboje veikia maždaug 900 valstybinių interneto kavinių ir 200 belaidžio interneto taškų. Tačiau valanda naudojimosi internetu kainuoja 2 JAV dolerius, o tai yra labai brangu, atsižvelgiant į tai, kad vidutinė mėnesio alga siekia 29 JAV dolerius. Namie turėti internetą leidžiama tik tam tikrų profesijų atstovams, pavyzdžiui, žurnalistams ar gydytojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius