Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labai pigus geras televizorius? Gali būti, kad jis renka ir parduoda žiūrovo duomenis

Pigius televizorius perkantys amerikiečiai turėtų suklusti – gali būti, kad televizoriaus gamintojai renka informaciją apie savo vartotojus ir vėliau ją panaudoja rinkodaros tikslams, rašo „Business Insider“.
Televizorius
Televizorius / 123rf.com nuotr.

Dideli skustuvo ašmenų plonumo televizoriai su puikia raiška ir įvairiomis transliavimo paslaugomis dabar yra labiau įperkami nei bet kada anksčiau, ypač dėl tokių kompanijų kaip TLC arba „Vizio“.

65 colių 4k raiškos su HDR galimybe televizorių galima nusipirkti mažiau nei už 500 dolerių. Tai yra labai maža kaina už tokią technologiją.

Tačiau yra kabliukas, kurio dauguma nesupranta: kai kurie televizorių gamintojai renka informaciją apie savo vartotojus ir parduoda ją trečiosioms šalims. Tai gali būti informacija apie mėgstamiausias programas, reklamas, gyvenvietę ir pan.

„The Verge“ interviu su „Vizio“ technologijų vadovu Billu Baxteriu atskleidė, kaip tai veikia.

„Tai yra industrija, kurioje pjaunamos gerklės. Tai yra 6 proc. maržos industrija. Puiki strategija yra supratimas, kad pinigai uždirbami ne iš televizorių“, – aiškino jis.

Tai reiškia, kad tokios kompanijos kaip „Vizio“ užsidirba ne iš televizorių pardavimų.

Išmanieji televizoriai gali būti parduodami už artimą savikainai kainą. Tai yra gera naujiena vartotojams, vis tik gali būti, kad tokiu atveju kompanija užsidirbs iš duomenų rinkimo, pardavimo, tiesioginių pardavimų.

B.Baxteris pasakojo, kad, nesant galimybės rinkti vartotojų duomenis ir panaudoti juos reklamos tikslams, televizoriai būtų brangesni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius