Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva pirmauja pasaulyje pagal interneto ryšio spartą

Lietuva yra pirmoji šalis pasaulyje pagal duomenų siuntimo internetu spartą. Tokius rezultatus pateikia populiariausias interneto spartos matavimo tinklas Speedtest.net. Pagal duomenų gavimo spartą Lietuva pasaulyje yra ketvirta.
Internetas
Internetas / Š. Mažeikos BFL nuotr.
Temos: 2 Serveris Internetas

„Kovo pabaigoje savo duomenų centre įdiegėme serverį, aptarnaujantį užklausas tų žmonių, kurie nori išmatuoti savo interneto ryšio spartą. Rezultatai su atitinkamais duomenimis iš kitų šalių yra palyginami automatiškai ir yra reprezentatyvūs tarptautiniame kontekste“, – sakė Darius Matuliauskas, UAB HOSTEX hostingo verslo direktorius.

Lietuviškasis Speedtest.net serveris nuo įdiegimo dienos aptarnavo daugiau nei 75 tūkstančius testų. Vidutinis rezultatas – 11 Mbps (megabitų per sekundę) duomenų gavimo bei 8 Mbps duomenų siuntimo sparta. „Tai įspūdingi skaičiai, pavyzdžiui, JAV ryšio sparta yra atitinkamai 6 Mbps ir 1 Mbps“, – sakė D.Matuliauskas.

Pagal duomenų gavimo (angl. download) spartą Lietuvą šiuo metu lenkia tik Pietų Korėja, Japonija ir Švedija, garsėjančios ypač moderniomis duomenų perdavimo infrastruktūromis.

Pagal duomenų siuntimo (angl. upload) spartą pirmaujančiai Lietuvai neprilygsta net Japonija.

Svetainėje Speedtest.net, kurioje internautai gali išmatuoti savo interneto ryšio spartą, per mėnesį atliekama 20 milijonų testų. Šis projektas, jungiantis kelis šimtus po visą pasaulį išdėstytų serverių, laikomas interneto spartos testavimo standartu. Vartotojui atliekant testą parenkamas arčiausiai esantis serveris.

Interneto ryšio spartą nulemia duomenų perdavimo infrastruktūra. Jos pažangumas priklauso nuo interneto ryšio kanalų pralaidumo tarp vartotojo kompiuterio ir interneto turinio. Turinys – tinklapiai, el. paštas – yra saugomas duomenų centruose.

HOSTEX duomenų centras, kuriame įkurtas Speedtest.net serveris, turi tiesioginius šviesolaidinius sujungimus su visais didžiausiais interneto paslaugų tiekėjais, dėl to bet kuris Lietuvoje esantis interneto vartotojas turi didžiausios įmanomos spartos ryšį su tinklapiais, esančiais šiame duomenų
centre.

HOSTEX skaičiavimais, bendrovės duomenų centruose laikoma daugiau nei 50 procentų viso Lietuvos interneto turinio.

Speedtest.net duomenimis, didžiausio pralaidumo interneto ryšio kanalus turi vartotojai Kauno apskrityje. Vilniaus apskritis yra antroje, Šiaulių – trečioje vietoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius