Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai apibūdino svajonių kompiuterį: būtų valdomas mintimis ir neišsikrautų savaitę

Pats populiariausias išmanusis įrenginys lietuviams yra nešiojamasis kompiuteris, kuris dažniausiai naudojamas namuose skaityti žinias, apsipirkti internetu, dirbti ir bendrauti. Tai rodo „Huawei“ užsakymu atlikta šalies gyventojų apklausa. Ji taip pat atskleidžia, kokius reikalavimus lietuviai kelia svajonių kompiuteriui. Toks įrenginys, anot apklaustųjų, turėtų žaibo greičiu apdoroti duomenis, leisti pastarųjų saugoti neribotą kiekį, dirbti valdomas minties galios, o baterija vienu įkrovimu veikti bent savaitę.
„Huawei MateBookXPro“
„Huawei MateBookXPro“ / Huawei nuotr.

Svajonėse – talpa, pajėgumas ir sparta

Nešiojamasis kompiuteris yra populiariausias išmanusis įrenginys visose Baltijos šalyse: jį naudoja 84 proc. lietuvių, 85 proc. estų ir 74 proc. latvių. Tokius duomenis atspindi „Huawei“ užsakymu atlikta apklausa, vykdyta Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje.

„Tyrimas taip pat rodo, jog didžioji dalis respondentų nešiojamąjį kompiuterį naudoja ypač dažnai, o pusė apklaustų lietuvių ir estų jį pasitelkia kasdieniams poreikiams. Todėl, remiantis apklausa, aiški vienareikšmė išvada: šis įrenginys yra populiarus, reikalingas ir neatsiejamas didžiosios dalies viso Baltijos regiono naudotojų gyvenimo palydovas“, – rezultatus komentuoja „Huawei“ produktų vadovas Lietuvoje Šarūnas Urbonas.

Pašnekovo teigimu, paklausti, kaip įsivaizduoja svajonių nešiojamąjį kompiuterį, 64 proc. lietuvių įvardijo, jog jis turėtų duomenis apdoroti žaibo greičiu, o daugiau nei pusė norėtų įrenginio, valdomo minties galia. Š. Urbonas pastebi: beveik 5 iš 10 respondentų svajoja ir apie vienu įkrovimu savaitę veikiančią bateriją.

Huawei nuotr./„Huawei MateBookXPro“
Huawei nuotr./„Huawei MateBookXPro“

„Daugiau nei trečdalis apklaustųjų, kalbėdami apie svajonių nešiojamąjį kompiuterį, nori neribotos vietos duomenims, virš ketvirtadalio – itin plataus ir raiškaus ekrano. Lietuviai taip pat įsivaizduoja, jog toks įrenginys turėtų būti lengvas ir plonas kaip popieriaus lapas, o jame integruota garso sistema primintų naudojamą kino teatruose. Apibendrinant rezultatus galima teigti, kad naudotojams ypač svarbi nešiojamojo kompiuterio sparta, galingas procesorius, kompaktiškumas, vaizdo bei garso kokybė ir, žinoma, talpi, patvari baterija“, – išvadas daro Š. Urbonas.

Išpildo norus

Kalbėdamas apie naudotojų keliamus reikalavimus svajonių įrenginiui, Š. Urbonas sako – neseniai rinkoje pasirodęs nešiojamasis kompiuteris „Huawei MateBook X Pro“ vienija visus pagrindinius vartotojų poreikius. Ši technologijų gamintojo naujiena, anot pašnekovo, stebina tiek technine charakteristika, tiek ir visiškai kitokios naudojimo patirties galimybėmis.

„Verta pažymėti, jog „MateBook X Pro“ yra veržlus, galingas ir ypač spartus įrenginys. Jame integruotas 10-os kartos „Intel Core i7“ procesorius, atskira „NVIDIA GeForce MX250“ grafikos kortelė, iki 16 GB operacinės ir 1 TB sparčiosios SSD atminties. Todėl darbas su šiuo nešiojamuoju kompiuteriu itin efektyvus, vaizdas apdorojamas dar sparčiau, o mėgautis žaidimais galima sklandžiai ir be jokių trikdžių“, – apie įrenginio galią kalba „Huawei“ atstovas.

Š. Urbonas pabrėžia, jog „MateBook X Pro“ stebina ne tik sparta, bet ir išvaizda. Šis įrenginys sukurtas vadovaujantis populiariausiomis industrinio dizaino tendencijomis, yra kompaktiškas, lengvas, gracingas ir ergonomiškas.

Huawei nuotr./„Huawei MateBookXPro“
Huawei nuotr./„Huawei MateBookXPro“

„Nešiojamojo kompiuterio storis yra vos pusantro karto didesnis už „Huawei P40 Pro“ išmaniojo telefono – jis sveria tik šiek tiek daugiau nei 1,3 kg. Todėl jį nešiotis yra ypač patogu. Gamintojas taip pat pasirūpino, jog naudojimasis įrenginiu nekeltų rūpesčių tiek išvykus iš namų, tiek ir būnant juose. Kompaktiškame korpuse įmontuota galinga 56 Wh baterija, leidžianti vienu įkrovimu internete naršyti 11 valandų, daugiau nei pusę paros žiūrėti vaizdo įrašus ir 15 valandų dirbti“, – teigia Š. Urbonas.

Sprendimas visiems poreikiams

Apklausa taip pat parodė, jog nešiojamąjį kompiuterį lietuviai dažniausiai naudoja žinių skaitymui, apsipirkimams internete, darbui, filmų žiūrėjimui, bendravimui ir muzikos klausymui. Todėl Š. Urbonas nesistebi, jog respondentams aktualus tiek raiškus bei didelis įrenginio ekranas, tiek ir garso sistemų charakteristika.

„Naujasis „MateBook X Pro“ atveria ir papildomo funkcionalumo galimybes. Jis lengvai poruojamas su išmaniuoju telefonu, o šis sinchronizavimas leidžia dar sklandžiau spręsti užduotis, pramogauti ir bendrauti. Intuityvi „Multi-Screen Collaboration“ sąsaja užtikrina galimybę rašyti ir siųsti žinutes iš mobiliojo įrenginio pasinaudojus ta pačia kompiuterio klaviatūra bei pele“, – įrenginių poravimo funkcijas pristato pašnekovas.

Huawei nuotr./„Huawei MateBookXPro“
Huawei nuotr./„Huawei MateBookXPro“

Š. Urbonas priduria: įrenginyje įmontuoti galingi „Quad“ garsiakalbiai ir išskirstytų dažnių sąranka. Todėl garsas puikiai atsiskleidžia visais žemais, sodriais bei aukštais tonais.

„Be to, 3K „FullView“ ekranas, kurio santykis su korpusu siekia 91 proc., sukurtas mėgautis įspūdingais ir detaliais vaizdais, o 3:2 kraštinių santykis idealus skaityti bei rašyti. „MateBook X Pro“ tiesiog stebina atkuriamų spalvų gama, kuri žiūrimiems filmams suteikia dar daugiau ryškumo ir tikroviškumo“, – apibendrina „Huawei“ atstovas.

Apklausa daryta „Huawei“ užsakymu. Ją atliko bendrovė RAIT š. m. liepos 24-31 d. Vykdant tyrimą buvo apklausti 1212 Baltijos šalių gyventojų nuo 18 iki 75 metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius