Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai reguliariai telefone naudojasi 7 mobiliosiomis programėlėmis

Vidutiniškai savo išmaniajame telefone vienas Lietuvos gyventojas yra įsidiegęs 15 programėlių, o bent kartą per savaitę naudojasi 7 iš jų – parodė rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės TNS LT atliktas tyrimas.
Mobiliosios programėlės
Mobiliosios programėlės / „Scanpix“ nuotr.

Jo metu paaiškėjo, kad svarbiausios lietuviams yra socialinių tinklų, realaus laiko bendravimo ir elektroninio pašto programėlės.

Atitinkamai 57,1 proc., 49,1 proc. ir 23,1 proc. gyventojų nurodė, kad tokias programėles, neturėdami jų, telefone įsidiegtų pirmiausiai.

Daugiau programėlių telefone, tyrimo duomenimis, turi išmaniuosius telefonus su „IOS“ operacine sistema naudojantys gyventojai.

Lietuviams aktualiausių programėlių viršūnėje rikiuojasi socialinio tinklo aplikacija „Facebook“, ją papildanti susirašinėjimo programėlė „Messanger“ ir elektroninio pašto platforma „Gmail“.

Daugiau programėlių telefone, tyrimo duomenimis, turi išmaniuosius telefonus su „IOS“ operacine sistema naudojantys gyventojai. Vidutiniškai vieno jų telefone – 19 programėlių, o 9 iš jų naudojamasi reguliariai.

Tuo metu vienas telefono su „Android“ sistema turėtojas vidutiniškai yra įsidiegę 15 programėlių, iš kurių bent kartą per savaitę pasinaudoja 8.

Tyrimas atskleidė, kad daugiausiai programėlių turi ir aktyviausiai jomis naudojasi 18-29 metų amžiaus Lietuvos jaunimas. Vidutiniškai vieno šios amžiaus grupės atstovo telefone rastume 19 programėlių, o dešimčia jų jaunimas naudojasi bent kartą per savaitę.

Atlikto tyrimo duomenimis, daugiausiai programėlių savo telefonuose turi didžiųjų miestų ir jų apskričių gyventojai. Vienas sostinės gyventojas telefone vidutiniškai turi 17 programėlių, kaunietis – 15, šiaulietis – 14, o Klaipėdos ir Panevėžio gyventojas – po 12.

Vilniečiai ne tik linkę parsisiųsti daugiausiai programėlių, bet ir aktyviausiai jomis naudotis. Išmanųjį telefoną turintis sostinės gyventojas bent kartą per savaitę vidutiniškai pasinaudoja 11 skirtingų aplikacijų, kai tuo metu kaunietis, šiaulietis ir panevėžietis – 6, o Klaipėdos gyventojas – 5.

Išmaniųjų telefonų turėtojos moterys vidutiniškai turi įsidiegusios mažiau programėlių nei vyrai (12), tačiau didesne jų dalimi (7) naudojasi reguliariai. Tuo metu vyrai iš vidutiniškai 19 turimų programėlių bent kartą per savaitę panaudoja mažiau nei pusę – t.y. 7.

TNS LT duomenimis, išmaniaisiais telefonais šiandien naudojasi beveik pusė (47,6 proc.) Lietuvos gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius