Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai pristato naujovę – išmanų šviesos staliuką

Lietuvos įmonė „Innospark“ pristato šviesos staliuką „Monai“ su cirkadiniu apšvietimu. Tokio tipo apšvietimas prisitaiko prie paros meto ir ryte padeda geriau susikoncentruoti ir būti darbingiems, o vakare – geriau pasiruošti miegui ir pailsėti, teigia projekto sumanytojai.
Lietuvių kurtas šviesos staliukas „Monai“
Lietuvių kurtas šviesos staliukas „Monai“

Spalvą ir šviesos intensyvumą keičiančio staliuko savybės konkrečiu metu žmogaus organizmui padeda išskirti reikalingus hormonus. Staliukui finansavimas renkamas minios finansavimo platformoje „Indiegogo“

Ryte staliuko skleidžiama intensyvi mėlyna ir balta šviesa padeda gaminti streso hormoną kortizolį, kad žmogus būtų budrus. O vakare staliukas skleidžia blankesnę šviesą, leidžiančią padidinti melatonino lygį, kuris būtinas siekiant kokybiškai miegoti. Apšvietimo ryškumą ir intensyvumą galima keisti distanciniu pulteliu, o ateityje tą bus galima daryti į išmanųjį telefoną parsisiuntus programėlę.

Apšvietimo ryškumą ir intensyvumą galima keisti distanciniu pulteliu, o ateityje tą bus galima daryti į išmanųjį telefoną parsisiuntus programėlę.

„Monai“ deda tvirtą žingsnį į ateitį, nes būtent į žmogų orientuotas apšvietimas artimiausiais metais turėtų populiarėti“ – sako „Innospark“ direktorė ir idėjos sumanytoja Vita Markevičiūtė.

Staliuką „Monai“ namuose ar biure galima naudoti ir kaip pagrindinį šviesos šaltinį.

Inovatyvus šviesos staliukas sukurtas bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto mokslininkais. Jie padėjo pritaikyti naujausias technologijas, leidžiančias subalansuoti žmogaus biologinį laikrodį, kuris priklauso nuo gaunamos šviesos kiekio ir intensyvumo.

Pristatydama naują produktą įmonė siekia kiekvienam padėti pajusti pažangą kasdieniame gyvenime, atrasti vidinę harmoniją ir pajusti ryšį su gamta.

2015 m. Ūkio ministerijos teikiamuose apdovanojimuose už inovacinius projektus „Monai“ pripažintas geriausiu naujų gamybos procesų, medžiagų ir technologijų kategorijoje. Apdovanojimas skirtas už gebėjimą plėtojant verslą pritaikyti naujausius mokslo išradimus.

„Monai“ – tai naujausias „Innospark“ produktas. Įmonė kuria ir gamina kūrybingumą skatinančius produktus. Ankstesniu įmonės prekės ženklu „edu2“ gamintus staliukus užsisakė dalis vaikų lavinimo įstaigų Lietuvoje ir Latvijoje. Produkcija eksportuojama į Vokietiją, Jungtinę Karalystę, JAV. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius