Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškame satyriniame žaidime išmaniesiems telefonams – Petro Gražulio frazė „Už Lietuvą, vyrai“

„Už Lietuvą, vyrai!“ – vasarą nuskambėjęs Gedimino prospekte, šis šūkis susilaukė prieštaringo populiarumo, greitai įaugo į anekdotus ir interneto folklorą. Neseniai jis pasigirdo ir viename pirmųjų išmaniesiems telefonams skirtų lietuviškų satyrinių žaidimų „Skraidanti gražuolė“.
„Skraidanti gražuolė“
„Skraidanti gražuolė“ / Žaidimo kūrėjų plakatas

„Google Play“ internetinėje parduotuvėje pasirodžiusi nemokama aplikacija žaidėjui siūlo išbandyti jėgas, valdant mėlyna medžiaga apsigaubusią ir raudonu šalmu mūvinčią žmogystą, kuri milžiniška timpa paleidžiama tiesiai į margaspalviais plakatais nešiną minią. Tikslas – kliudyti kuo daugiau minios dalyvių, prieš atsitrenkiant į vieną iš gatve dardančių teisėsaugos mašinų.

„Skraidanti gražuolė“ – tipinis nuolatinio bėgimo (angl. – Endless Runner) žaidimų žanro pavyzdys. Kraipydamas telefoną, žaidėjas valdo Gražuolės skrydį, vengia mašinų ir stengiasi partrenkti iš priekio atžygiuojančius džiaugsmingus praeivius. Šis procesas tęsiasi iki tol, kol žaidėjas galų gale padaro klaidą, ir Gražuolė su trenksmu įsirėžia į automobilį. Kad veiksmas neatrodytų pernelyg monotoniškas, už skirtingus taikinius skiriama daugiau ar mažiau taškų. Gausiausiai žaidėjas apdovanojamas, jei pavyksta numušti amžiną Skraidančios Gražuolės priešą – klastingąjį Nidą.

Šis žaidimėlis – paprasčiausias pokštas, jo nederėtų priimti rimtai, – nuramino D. Babičius.

Linksmų plaučių žmonėms skirtą aplikaciją-pokštą išleido jaunų entuziastų grupė, juokais pasivadinusi „Anarchy Aardvarks“ (Anarchiški Vamzdžiadančiai). Pasak jos atstovų, „Skraidanti gražuolė“ buvo pradėta kurti dar rugsėjį vykusiose App Camp 2013 programuotojų dirbtuvėse. Satyrinio žaidimo pristatymą lydėjo plojimai ir žiūrovų juokas, o komandos darbas žiuri komisijos buvo įvertintas prizu už geriausią App Camp dirbtuvių žaidimą.

Autoriai apgailestavo, kad rugsėjį pristatytas žaidimas internetinėje parduotuvėje pasirodė tik metų gale. „Iš tiesų „Gražuolę“ planavome išleisti anksčiau. Tačiau nenumatytai daug laiko užėmė klaidų taisymas, muzikos kūrimas ir visokių papildomų funkcijų diegimas. Nenorėjom atsisakyti įvairovės,“ – pripažino Dmitrijus Babičius, vienas iš Anarchiškų Vamzdžiadančių.

Šiuo metu „Skraidančią gražuolę“ gali nemokamai parsisiųsti tik Android operacinės sistemos išmaniųjų telefonų savininkai, tačiau netrukus turėtų pasirodyti ir Windows Mobile sistemai skirta versija. Žaidimas taip pat turi savo „Facebook“ puslapį, kuriame bus talpinama visa informacija apie atnaujinimus, pranešimai apie pataisytas klaidas ir kitos naujienos. Jį rasite čia.

Paklausti apie galimą kritiką ar kaltinimus politinio korektiškumo trūkumu, programėlės autoriai tvirtino nesiekią nieko įžeisti, o į žaidimo procesą ragino pasižiūrėti su sveiko humoro doze.

„Šis žaidimėlis – paprasčiausias pokštas, jo nederėtų priimti rimtai, – nuramino D.Babičius. – Pastaruoju metu priešingas viešosios erdvės barikadų puses vienija tai, kad kovotojai šiapus ir anapus jų pernelyg jautriai reaguoja netgi į ezopinę kalbą. Savo paprastučiu žaidimu siūlome žmonėms atsipūsti, pasižiūrėti į situacija linksmai, su lengva saviironija. Tikimės, kad toks požiūris padės sumažinti viešojoje erdvėje jaučiamą įtampą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius