-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviškas startuolis Kurgyvenu.lt plečia savo veiklą į užsienio rinkas

Vienas geriausių atvirų duomenų panaudojimo pavyzdžių Lietuvoje – svetainė Kurgyvenu.lt, kurioje gyventojai gali sužinoti svarbiausią informaciją apie savo gyvenamosios aplinkos kokybę ir nekilnojamąjį turtą, plečiasi į užsienio rinkas ir jau 2014 metų vasarą startavo JAV, Vokietijos bei Jungtinės Karalystės miestuose.
Startuolis Kurgyvenu.lt
Startuolis Kurgyvenu.lt

Projektas, užsienyje žinomas kaip PlaceILive.com, po 2013 metais pritrauktų 200 tūkst. eurų investicijų iš pradinės stadijos rizikos kapitalo fondo KŪB „Practica Seed Capital“, šią vasarą startavo Londone, Berlyne, Čikagoje bei San Franciske.

Pasak PlaceILive.com vadovo Šarūno Legecko, projekto startas užsienyje buvo planuotas žingsnis: „Pradėję dirbti su Kurgyvenu.lt ir sulaukę teigiamų atsiliepimų iš mūsų vartotojų, supratome, jog informacijos apie gyvenamosios aplinkos kokybę iki šiol trūko. Tačiau tuo pačiu pastebėjome, jog esame kone vienintelė platforma, teikianti tokio pobūdžio informaciją pasaulyje. Tai paskatino žengti ir į užsienio rinkas bei pristatyti mūsų produktą vienų didžiausių pasaulio miestų gyventojams“.

Kaip ir lietuviškoje projekto versijoje, portale www.placeilive.com vartotojai gali rasti informaciją, susijusią su jų gyvenamąja aplinka. Kiekvienas gyventojas gali susipažinti  su jo rajono oro tarša, triukšmo lygiu, nusikaltimų skaičiumi, atstumais iki svarbiausių objektų, transporto stotelių ir kita.

„Tiesa, kadangi tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek Vokietijoje ar JAV gerokai plačiau išvystytas atvirųjų duomenų teikimas, PlaceILive.com galime pateikti dar daugiau informacijos. Ypač tai pastebima demografinių duomenų atvaizdavime. Be to, pradėjome naudoti ir socialinių tinklų informaciją – visuose keturiuose miestuose vartotojais gali rasti „Foursquare“ bei „Yelp“ programėlių populiariausius taškus“, – pasakoja Š. Legeckas.

Nemokama platforma PlaceILive.com gali naudotis ne tik Londono, Berlyno, Čikagos ir San Francisko gyventojai, bet ir po šias valstybes keliaujantys asmenys, juose laikinai, pavyzdžiui, studijų laikotarpiu, apsistojantys jauni žmonės. Š. Legecko teigimu, PlaceILive.com bus vystomas bei tobulinamas ir toliau. Iki metų pabaigos projekto geografija turėtų prasiplėsti iki 15 miestų. Lietuvos vartotojams projektas ir toliau bus pristatomas kaip Kurgyvenu.lt.

Portalus Kurgyvenu.lt bei PlaceILive.com valdo 2012 m. įkurta įmonė UAB „CodeIn“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius