Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių požiūris: geriau prasčiau rengsiuosi, bet turėsiu gerą išmanųjį telefoną

Antradienį „Bitė Lietuva“, per pastaruosius metus į naujų salonų perdarymą investavusi 260 tūkst. eurų, pristatė naują pardavimų strategiją ir išmaniųjų įrenginių vartojimo tendencijas.
Giedrius Skliutas
Giedrius Skliutas / Bitės nuotr.

„Geriau pirksiu pigesnius džinsus, valgysiu pigesnius makaronus, bet turėsiu gerą išmanųjį telefoną“, – taip, pasak „Bitės“ pardavimų vadovo Giedriaus Skliuto, galima apibūdinti lietuvių požiūrį. Esą lietuvių už telefonus mokama vidutinė suma kasmet didėja – prieš kelerius metus už išmanųjį telefoną vidutiniškai buvo mokama po 150 eurų, o dabar negailima 200 ar 250 eurų.

„Geriau pirksiu pigesnius džinsus, valgysiu pigesnius makaronus, bet turėsiu gerą išmanųjį telefoną“

Anot G. Skliuto, pastebima tendencija, kad Lietuvoje, labai pamažu, bet jau pradedama atrasti išmaniuosius aksesuarus. Tiesa, lietuviai dar nelabai žino, kas yra išmanūs įrenginiai – 60 proc. „Bitės“ apklaustųjų tikino, kad naudojasi išmaniaisiais įrenginiais, nors pateikus detalesnius klausimus paaiškėjo, kad jais vadina ausines ar belaidžiu ryšiu veikiančius įrenginius.

Išmanus priedas – įrenginys, kuris per programėlę jį gali surišti su planšetiniu kompiuteriu arba telefonu ir gali žmogui padėti.

„64 proc. apklaustųjų išėję iš namų pradeda galvoti, ar išjungė lygintuvą, ar viskas namie gerai, o naudojant išmanius priedus galima patikrinti, pavyzdžiui, ar lygintuvas išjungtas, ar ne, su kamera pažiūrėti, ar namuose viskas taip, kaip tikėtasi“, – vardijo G.Skliutas.

Antradienį „Bitė“ žurnalistams pristatė ir naują pardavimų strategiją ir išsikėlė tikslą tapti geriausia vieta įsigyti išmanųjį įrenginį. Bendrovė perdarė 8 salonus, į kuriuos per 4 mėnesius investavo 260 tūkst. eurų.

„Kuo mūsų salonai ypatingi? Jie turi patį didžiausią išmaniųjų asortimentą Lietuvoje. Dabar salonuose yra daugia nei 50 skirtingų išmaniųjų priedų“, – kalbėjo G.Skliutas.

Taip pat buvo užsiminta, kad jau artimiausiu metu bus oficialiai pristatytas bendrovės 4G ir 4G Advanced tinklas, kuriuo atitinkamus telefonus turintys „Bitės“ klientai jau gali naudotis, tačiau dar atliekami bandymai.

Iš išmanių įrenginių, pasak G.Skliuto, labiausiai domimasi išmaniuoju echolotu „Deeper“, taip pat išmaniosiomis apyrankėmis, o išmaniųjų namų srityje daugiausia dėmesio sulaukia bevielės vaizdo kameros, kurios leidžia stebėti, kas vyksta namuose.

Pasaulinės tendencijos rodo, kad artimiausiu metu itin populiarės išmanieji priedai. Esą vien JAV išmaniuosius priedus šįmet žada įsigyti 37 proc. namų ūkių, o pasaulinė dėvimų įrenginių rinka turėtų per artimiausius dvejus metus augti vidutiniškai po 35 procentus.

JAV itin populiarios išmaniosios lemputės, kurias galima valdyti nuotoliniu būdu, keisti jų spalvą ar per jas klausytis muzikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius