Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje vyksta kibernetinio saugumo ir gynybos pratybos

Sparčiai besivystančių informacinių technologinių poveikis ne vien tik teigiamas – tuo pačiu metu auga ir grėsmingų kibernetinių atakų skaičius, kurios kelia pavojų tiek privatiems vartotojams, tiek viešojo sektoriaus institucijoms bei įmonėms, rašoma pranešime spaudai.
Kibernetinio saugumo ir kibernetinės gynybos pratybos"GIntarinė migla 2018" ir "Kibernernetinis skydas 2018"
Kibernetinio saugumo ir kibernetinės gynybos pratybos"GIntarinė migla 2018" ir "Kibernernetinis skydas 2018" / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Siekiant iš anksto joms pasiruošti bei žinoti galimus atakų suvaldymo būdus kibernetinio saugumo specialistai nuolat treniruojasi – šią savaitę Lietuvoje vyksta kibernetinio saugumo ir gynybos pratybos „Kibernetinis skydas 2018“.

Šios nacionalinės kibernetinio saugumo pratybos – jau trečiosios Lietuvoje.

Nacionalinio kibernetinio saugumo ir informacinių technologijų centro prie Krašto apsaugos ministerijos (KAM NKSC) inicijuotos pratybos vyksta kartu su Lietuvos kariuomenės pratybomis „Gintarinė migla 2018“. Jose bendrai treniruojasi valstybės viešojo ir privataus sektorių institucijos bei įmonės, Lietuvos kariuomenė ir sąjungininkų atstovai.

KTU specialistams pratybose teko viena esminių užduočių – parengti virtualųjį techninių pratybų poligoną ir koordinuoti bei vykdyti imituojamas kibernetines atakas pratybų metu. Šiais metais pratybose dalyvauja apie 140 atstovų iš daugiau nei 30 Lietuvos viešojo ir privataus sektoriaus institucijų bei įmonių, valdančių valstybės informacinius išteklius ir ypatingos svarbos informacinę infrastruktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius