Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linkomanijos“ įkūrėjas Kęstas Ermanas siūlosi į LANVA pirmininkus ir žada per metus uždaryti 10 piratinių tinklalapių

Didžiausios lietuviškos „torrent“ svetainės Linkomanija.net įkūrėjas Kęstas Ermanas kreipiasi į Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos (LANVA) narius, siūlydamas apsvarstyti jo kandidatūrą į šios organizacijos pirmininkus. Be kita ko, K.Ermanas žada per pirmus veiklos metus uždaryti 10 piratinių tinklalapių.
Kęstas Ermanas.
Kęstas Ermanas / Asm. arch. nuotr.

Antradienį savo tinklaraštyje K.Ermanas paviešino atvirą laišką LANVA nariams. Jis užsimena girdėjęs, kad po to, kai ilgametis organizacijos vadovas Vytas Simanavičius prisipažino platinęs narkotikus, organizacija ieško naujo „antipiratų“ veido.

„Linkomanijos“ įkūrėjas aiškina, kad būtų puikus kandidatas, nes turi didelę patirtį dirbant su „piratiniais“ tinklalapiais ir naujausiomis technologijomis. „Aš puikiai išmanau „piratinės“ produkcijos platinimo kelius nuo A iki Z. Turiu virš dešimties metų patirtį dirbant su tokio tipo projektais, išmanau naujausias technologijas ir interneto veikimo ypatumus, žinau, kodėl vienur ar kitur padarius kratą nieko nerandama ir kaip rasti“, – argumentuoja K.Ermanas.

Tuo pačiu jis ironiškai užsimena, kad, kitaip nei V.Simanavičius, turi išsilavinimą informacinių technologijų srityje (K.Ermanas yra baigęs Verslo informatikos bakalauro studijas Mykolo Romerio universitete) ir greit turės mokslinį laipsnį šioje sferoje. Be to, jis yra susipažinęs su LANVA veikla ir veikimo principais, mintinai žino asociacijos narius, taigi darbą galėtų pradėti be ilgesnio įsivažiavimo.

Laiško pabaigoje K.Ermanas pateikia intriguojantį pažadą: per pirmus metus uždaryti mažiausiai 10 piratinių tinklalapių. Dar viena įdomi detalė – „Linkomanijos“ įkūrėjui priklauso interneto domenas Lanva.lt, mat jis pirmasis suskubo jį užregistruoti, todėl asociacija buvo priversta glaustis užsienietišku adresu Lanva.org.

K.Ermanas žada šviesti visuomenę, kurti autoriams palankią aplinką, tyrimus atlikti apgalvotai ir pakeisti LANVA įvaizdį „iš bauginančios, nieko neišmanančios apie informacines technologijas organizacijos į šiuolaikišką, inovacijas šioje srityje įgyvendinančią asociaciją“.

Primename, kad K.Ermanui ir jo vadovaujamai bendrovei „N5“ korporacija „Microsoft“ yra iškėlusi ieškinį, kuriuo reikalauja 130 tūkst. Lt kompensacijos, uždaryti portalą Linkomanija.net bei uždrausti naudoti „Microsoft“ prekės ženklus. Vilniaus apygardos teismas „Microsoft“ ieškinį patenkino visa apimtimi, bet K.Ermanas šį sprendimą apskundė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius