Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Login2009“: paskelbti nugalėtojai (papildyta 13.35 val., nuotraukos)

Ką tik prasidėjo interneto ir tinklaraščių konferencija „Login2009“. „Siemens“ arenoje susirinko daugiau kaip 1000 dalyvių.
Akimirka iš konferencijos „Login2009“
„Login 2009“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Nuotraukų galerija

Netrukus scenoje pasirodys pirmasis pranešėjas – JAV internetinio marketingo specialistas Steave‘as Chazinas. Taip pat ilgamete patirtimi dalysis interneto ir paieškos sistemos „Google Inc.” atstovai Dmitrijus Šolomko (Ukraina) ir Austėja Blaževičiūtė (Lietuva), populiariausio Latvijoje blogo autorius Arturas Medinis.

13 val. bus paskelbti „Login interneto ir tinklaraščių apdovanojimai“. Iš viso yra 7 nominacijos: „Geriausia iniciatyva internete“, „Geriausia virusinė kampanija internete“, „Geriausias naujas tinklaraštis“, „Geriausias metų el. projektas“, „Metų interneto tendencija“, „Metų interneto žmogus“ ir „Lietuvos interneto fiasko“.

„Login2009“ asmeninėmis įžvalgomis dalysis žurnalistai ir tinklaraštininkai Artūras Račas, Džiugas Paršonis, komunikacijos, reklamos ir verslo atstovai – Darius Bagdžiūnas, Dainius Blynas, Paulius Rymeikis, Artūras Olšauskas, Vladas Sapranavičius ir daugelis kitų.

Telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ atstovas, vienas iš Lietuvos mobiliojo e.parašo ekspertų Ramūnas Šablinskas skaitys pranešimą apie (r)evoliuciją e.paslaugų rinkoje ir supažindins dalyvius su elektroninio parašo vartojimo galimybėmis. Taip pat bus išsamiai pristatytas Lietuvos tinklaraščių tyrimas, gvildenama tinklaraščių sugretinimo su tradicine žiniasklaida tema.

Filosofas Leonidas Donskis kalbės apie ribos tarp viešosios ir privačios erdvės nykimą interneto ir tinklaraščių kontekste.

Organizatorių įsitikinimu, Lietuvoje didėjant interneto naudojimui bei nesustojamai augant tinklaraštininkų bendruomenei šis kol kas vienintelis tokio pobūdžio renginys taps didžiausiu metų įvykiu šalies interneto bendruomenei. 

Papildyta 13.35 val. Pasibaigus pertraukai, popiet konferencijoje „Login 2009“ buvo paskelbti „Login interneto apdovanojimų“ laureatai.

Geriausia iniciatyva internete pripažintas tinklalapis SveikasVaikas.lt, skelbiantis ir nuolat pildantis galimai kenksmingų produktų ar – atvirkščiai – sveikų produktų sąrašą. Apdovanojimas už geriausią virusinę kampaniją internete atiteko „Šokėjai Veronikai“ („Ežio inkubatorius“ reklama) – vaizdo klipui, kuriame nerangi mergina neva bando patekti į šokių konkursą. Geriausiu nauju tinklaraščiu pripažintas BNS vyr. redaktoriaus, žurnalisto Artūro Račo blog‘as, kurį rasite adresu Racas.lt. Geriausio metų el. projekto titulą laimėjo Marsrutai.lt (anot pranešėjų, „už tai, kad neleidžia pasiklysti“). Metų interneto tendencija išrinkta „Lietuva kraustosi į Facebook“ – šiame socialiniame tinkle jau yra daugiau nei 150 tūkst. tautiečių!

Metų interneto žmogumi išrinktas A.Račas atsiimdamas apdovanojimą užsiminė, kad, jo nuomone, laimėti turėjo Liutauras Ulevičius, kuris šįmet laimėjo bylą teisme dėl akreditacijos Seime jam, kaip tinklaraščio Ulevicius.lt autoriui.

O metų interneto fiasko balsuotojai internete išrinko žlugusį portalą Delfinas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius