-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lūžis televizorių pramonėje: „Xiaomi“ pristatė pirmąjį pasaulyje masiškai pardavinėjamą permatomą televizorių

„Xiaomi“ įkurta 2010-aisiais ir dabar, minėdama savo labai sėkmingos veiklos dešimtmetį – rinkai pristatė įspūdingų įrenginių. Daug dėmesio sulaukė „Mi 10 Ultra“ ir „Redmi K30 Ultra“ išmanieji telefonai, tačiau dar įspūdingiau atrodo permatomas „Mi TV Lux Transparent Edition“ televizorius.
„Mi TV Lux Transparent Edition“ televizorius
„Mi TV Lux Transparent Edition“ televizorius / Gamintojo nuotr.

Kompanija tokiais įrenginiais pradėjo prekiauti jau nuo rugpjūčio 16 d.

Per pastaruosius kelerius metus esame matę ne vieną permatomą televizorių. Tokius įrenginius demonstravo tiek „Samsung“, tiek ir „LG“ bei „Panasonic“.

Tačiau priešingai nuo šių kompanijų, „Xiaomi“ ketina savaisiais permatomais televizoriais prekiauti. Ir tai bus pirmas kartas, kai tokie televizoriai pasieks eilinius pirkėjus.

Kuo pasižymi „Xiaomi“ televizorius? 55 colių įstrižainės OLED ekranas, vos 5,7 mm storio, su užapvalintais kraštais.

Kai televizorius neįjungtas, jis atrodo kaip gana įprastas langas. Ir galima per šį televizorių matyti kiaurai, tai yra, kas dedasi už jo. Jei nepatiks vaizdas, ekraną galima užtamsinti.

„Xiaomi“ žada, kad kai tik įjungsime televizorių, patirsime „precedento neturintį vizualinį įspūdį“. Televizorius pasižymės „ypač sodriomis juodomis spalvomis ir neprilygstamu ryškumu.“

Tikėtina, kad taip ir bus, nes specifikacijos atrodo šauniai: kontrasto santykis 150 000:1; 10 bit’ų panelė gali atvaizduoti daugiau nei milijardą atspalvių, palaikoma 93 proc. „DCI-P3“ spalvų spektro, televizorius gali pasigirti 120Hz vaizdo atnaujinimo dažniu ir 120Hz MEMC technologija, užtikrinančia sklandesnį ir aiškesnį objektų judėjimą. Ir galiausiai, 1ms reakcijos laikas, kas leis mėgautis naujausiais kompiuteriniais žaidimais.

Po stilingu korpusu slepiasi „AI Master Smart Engine“ ir „MediaTek“ techniniai sprendimai – kas leidžia greitai apdoroti didelės raiškos vaizdus bei didelius kiekius informacijos. O „AI Master for Audio“, priklausomai nuo grojamo turinio, automatiškai sureguliuoja garsą. Čia tuo pačiu palaikoma ir gerai žinoma „Dolby Atmos“.

Kiek visa tai kainuos ir kada pasirodys prekyboje? „Xiaomi“ tvirtina, kad „Mi TV Lux Transparent Edition“ į prekybą atkeliaus rugpjūčio 16 d. ir kainuos 49 999 juanius arba 6 100 eurų. Deja, bet kol kad šiais įspūdingais televizoriais kompanija planuoja prekiauti tik Kinijoje ir nepateikia informacijos, kada jie bus prieinami tarptautinėje rinkoje. Tikėtina, kad jei tik bus susidomėjimas, tokie televizoriai atkeliaus ir į Europą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius