Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje aferistai sumaniai pelnėsi iš interneto vartotojų

Maskvos prokuratūra nutraukė kai kurių firmų veiklą, kurios per internetą užblokuodavo kompiuterių darbą, o po to reikalaudavo pinigų iš jų savininkų, kad šie vėl galėtų naudotis asmenine informacija.
Programišiai
Programišiai / Gedimino Gasiulio/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Patikrinus buvo nustatyta, kad kai kurios firmos, teikusios interneto ryšio paslaugas, sukūrė kenksmingas programas „Winlock“, o paskui jas įdiegdavo savo tinklalapiuose, kad apkrėstų lankytojų kompiuterius“, – penktadienį agentūrai „Interfax“ pranešė prokuratūros spaudos tarnyba.

Pasak prokuratūros, nukentėjusių asmenų kompiuteriai būdavo užblokuojami, o sukčiai tokiu būdu galėdavo prieiti prie jame saugomos informacijos. Po to jie už mokestį pasiūlydavo aukoms atblokuoti kompiuterį ir prieiti prie savo informacijos, praneša prokuratūra.

„Tam sukčiai panaudodavo trumpųjų žinučių numerius, tokius, kaip 1350, siūlydami už pinigus atblokuoti kompiuterį“, – pranešė prokuratūra.

Pasak prokuratūros, per 2010 metų balandį sukčiai iš nukentėjusių gavo 790 tūkst. rublių.

Maskvos prokuratūra pranešė, kad iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo ir kenksmingų kompiuterinių programų naudojimo ir platinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius