Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„McKinsey“: dirbtinis intelektas pasaulio BVP augimo tempą paspartins 1,2 p. p. per metus

Dėl plataus dirbtinio intelekto naudojimo pasaulio ekonomikos augimo tempas bent per kitus dešimt metų gali spartėti po 1,2 procentinio punkto per metus, prognozuoja verslo ir ekonominių tyrimų instituto „McKinsey Global Institute“ ekspertai.
Dirbtinio intelekto mokslo pasiekimai gali sukelti neprognozuojamų padarinių
Dirbtinis intelektas / 123rf nuotr.

Iš viso iki 2030 metų dirbtinio intelekto indėlis į pasaulio ekonominį aktyvumą sudarys apie 13 trln. JAV dolerių ir bus panašus į poveikį, kurį padarė tokie svarbūs atradimai kaip garo mašinos išradimas, rašoma „McKinsey“ parengtoje apžvalgoje.

Institutas savo skaičiavimus atliko remdamasis modeliu, pagal kurį iki 2030 metų bent viena dirbtinio intelekto forma naudosis apie 70 proc. pasaulio bendrovių.

Šalys, kurios sugebės tapti dirbtinio intelekto srities lyderiais, pelnys dar didesnį ekonominį pranašumą. Dabar dvi didžiausios pagal BVP pasaulio šalys – Jungtinės Valstijos ir Kinija – skuba investuoti į technologijas, susijusias su dirbtiniu intelektu.

2017 metų liepą Kinijos vyriausybė išdėstė planus, pagal kuriuos Kinija iki 2030 metų taps pasaulio dirbtinio intelekto srities lydere, o šio Kinijos sektoriaus vertė viršys 1 trln. juanių (apie 150 mlrd. JAV dolerių). Beje, didelio proveržio šioje srityje Pekinas laukia iki 2025 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius