-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų įvykis 2013: išrinkite geriausią metų telefoną

Šįmet telefonų mėgėjai pasirinkimų turėjo į valias: nuo 41 megapikselio kamerą turinčio “Nokia Lumia 1020” iki akimis valdomo „Samsung Galaxy S4”, ploniausio pasaulyje „Huawei Ascend P6“, „iPhone 5S“ ir daugelio kitų inovatyvių išmaniųjų modelių.
Išmanieji telefonai su skirtingomis operacinėmis sistemomis
Išmanieji telefonai su skirtingomis operacinėmis sistemomis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sulaukėme ir pirmųjų lenktų išmaniųjų – „LG Flex“ ir „Samsung Galaxy Round“. Tačiau jų, kaip ir užsienio technologijų specialistų liaupsinamo „Motorolla Moto G“ modelio, dauguma Lietuvos vartotojų išmėginti dar nespėjo, taigi jų į sąrašą neįtraukėme.

Atrinkome po vieną didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų telefono modelį ir kviečiame išrinkti geriausią.

„Samsung Galaxy S4”

Kovo mėnesį pristatyto „Samsung Galaxy S4” savininkai negalėjo džiaugtis turintys pirmąjį telefoną su aštuonių branduolių procesoriumi – kalbos apie aštuonių branduolių procesorių ir liko tik kalbomis, tačiau tai nė kiek netrukdė „Samsung Galaxy S4” ilgą laiką būti sparčiausiai veikiančiu telefonu rinkoje.

Keturių branduolių 1,9 GHz taktinio dažnio „Snapdragon 600“ procesorius puikiai tinka tiek žaidimams, tiek aukštos raiškos vaizdo peržiūrai.

Su „Android 4.2.2“ sistema veikiantis telefonas pirmasis turėjo „AMOLED“ ekraną su „Full HD“ (1920 x 1080 tšk.) raiška.

Viena labiausiai dominusių naujovių buvo telefono jutikliai: valdymas akimis, taip pat telefonas gali sustabdyti vaizdą iškart, kai nuo jo nusisukate, puslapius galima vartyti ar slinkti tekstą pamojant ranka priešais telefoną ir jo nepaliečiant...

Išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S4“
Išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S4“

„Huawei Ascend P6“

Į Lietuvą prašmatniai sraigtasparniu atskraidintas šešių centimetrų storio telefonas „Ascend P6“ – ploniausias išmanusis pasaulyje. Keturių branduolių 1,5 Ghz taktinio dažnio procesorių, 2 GB operatyviosios atminties, 8 GB vidinės atminties turinčio ir 120 gramų sveriančio telefono viduje įdiegta 2000 mAh talpos baterija.

Priekinėje dalyje įmontuota 5 mln. tšk. raiškos kamera vaizdo pokalbiams. Telefono puošmena – 720 x 1280 tšk. raiškos ekranas, gale – 8 megapikselių kamera.

Vienas patraukliausių dalykų yra ne tik telefono plonumas, bet ir kaina – kinų gamintojas telefonui pasirodžius Lietuvoje jį ėmė siūlyti už 1,3 tūkst. litų.

„Huawei“ nuotr./Ploniausio pasaulyje išmaniojo telefono „Huawei Ascend P6“ pristatymo Lietuvoje akimirka
„Huawei“ nuotr./Ploniausio pasaulyje išmaniojo telefono „Huawei Ascend P6“ pristatymo Lietuvoje akimirka

„iPhone 5S”

2013 metais nuo prekystalių buvo patrauktas „iPhone 5” telefonas, tačiau vietoje to „Apple“ gerbėjai galėjo džiaugtis net dviem telefonais – „iPhone 5S” ir biudžetiniu turėjusiu tapti “iPhone 5C”, kuris, daugelio nuomone, tokiu taip ir netapo.

„iPhone 5S“ su 4“ įstrižainės 1136 x 640 taškų (326 ppi) ekranu turi įvairių spalvų korpusus. Aparatinės platformos pagrindą sudaro naujas procesorius „Apple A7“. „Apple A7“ procesorius turi pagalbinį modulį M7, kuris leidžia nustatyti, ar vartotojas juda.

Bendras „iPhone 5S“ spartos lygis yra maždaug 5 kartus didesnis nei „iPhone 5“.

Telefonas turi ir apsaugos funkciją Touch ID.

„iPhone 5S“
„iPhone 5S“

„HTC One“

Koją „HTC One“ pardavimui metų pradžioje ne kartą pakišo kameros dalių trūkumas, bet galima drąsiai teigti, kad taivaniečių sukurto telefono debiutas buvo itin sėkmingas – 1.7GHz 4 branduolių „Krait“ procesorių turintis išmanusis tebėra vienas sparčiausių telefonų rinkoje.

Be to, puikaus dizaino HTC vartotojams pasiūlytas su vientisu aliuminio korpusu.

Taivaniečių telefonas turi „HTC Zoe“ technologiją kuri leidžia fotografuoti nuotraukas „Zoe's“ formatu, garso kokybę užtikrina „HTC BoomSound“.

HTC nuotr./„HTC One“
HTC nuotr./„HTC One“

„LG G2“

Atsižvelgiant į vartotojų laisvalaikio ir elgesio tyrimą sukurtas telefonas skiriasi savo dizainu. Tai pirmasis telefonas rinkoje, kuris šonuose neturi mygtukų – jie buvo perkelti į korpuso nugarinę dalį.

„LG G2“ turi 5,2 colių „Full HD“ ekraną, 3000 mAh bateriją, 2,26 GHz keturių branduolių „Qualcomm Snapdragon 800“ procesorių ir 13 mln. tšk. raiškos kamerą, kuri veikia su „Android Jelly Bean 4.2.2“ operacine sistema.

LG nuotr./Išmanusis telefonas „LG G2“
LG nuotr./Išmanusis telefonas „LG G2“

„Nokia Lumia 1020“

Tiems, kas skųsdavosi, kad išmanieji telefonai turi prastas kameras, sukurta 41 megapikselio „Nokia Lumia 1020“ kamera.

Vientisą polikarbonato korpusą turinčio telefono priekyje – 4,5 colio (11,4 cm) įstrižainės 768 x 1280 tšk. raiškos AMOLED ekranas, kurį nuo įbrėžimų ir skilimų saugo „Gorilla Glass 3“ stiklas.

Spartų veikimą užtikrina dviejų branduolių 1,5 GHz taktinio dažnio „Qualcomm Snapdragon S4“ procesorius ir 2 GB operatyvinės atminties, o duomenims saugoti skirta 32 GB vidinės atminties. Integruota 2 tūkst. mAh talpos baterija, telefoną naudojant intensyviai, turėtų atlaikyti visą dieną.

Telefonai „Nokia Lumia 1020“ ir „Sony Xperia Z1“
„Nokia Lumia 1020“

„Sony Xperia Z1“

Patobulinta vandeniui atsparaus ir po vandeniu filmuojančio “Sony Xperia Z” versija „Xperia Z1“ gerokai skiriasi kai kuriais techniniais parametrais, taip pat ir kaina.

„Android 4.2 Jelly Bean“ operacinę sistemą naudojančio telefono „Sony Xperia Z1“ priekyje – 5 colių (12,7 cm) įstrižainės „Full HD“ raiškos (1080 x 1920 tšk.) TFT ekranas, padengtas įbrėžimams atspariu stiklu. Tiesa, ne „Gorilla Glass“.

Žvėrišką spartą užtikrina keturių branduolių, 2,2 GHz taktinio dažnio „Qualcomm Snapdragon 800“ procesorius ir 2 GB operatyvinės atminties, o failams saugoti skirta 16 GB vidinės atminties. Telefoną maitina 3 tūkst. mAh talpos baterija.

„Sony“ pasididžiavimas – 20,7 mln. tšk. raiškos „G Lens“ kamera.

Telefonai „Nokia Lumia 1020“ ir „Sony Xperia Z1“
„Sony Xperia Z1“

„Nexus 5“

Bendras “Google” ir LG produktas „Nexus 5“ yra sparčiausias „Nexus“ serijos telefonas. Daugelio apžvalgininkų nuomone, gamintojams pavyko pasiekti puikų kainos ir kokybės santykį.

„Nexus 5“ turi 8 MP kamerą su „LG Innotek“ optinio vaizdo stabilizavimo technologija, „Snapdragon 800TM“ procesorių, ryškų, gerai dienos šviesoje matomą 445 ppi Full HD IPS ekraną.

Šis telefonas dėmesį traukia ir dėl to, kad pirmasis veikia su „KitKat“ operacine sistema, kuri automatiškai atsiunčia operacinės sistemos atnaujinimus.

Išmanusis telefonas
Išmanusis telefonas „Google Nexus 5“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius