Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ ir FTB smogė didžiausiam „botnet“ tinklui „Citadel“

Kompanijos „Microsoft“ padalinys „Digital Crimes“ kartu su FTB ir maždaug 80 valstybių institucijomis smogė „botnet“ tinklui „Citadel“ – vienam iš didžiausių ir pavojingiausių visame pasaulyje.
Vyras dirba su kompiuteriu
Vyras dirba su kompiuteriu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Su šiuo tinklu siejama daugybė įsilaužimų į finansų institucijas per paskutinius pusantrų metų. Ekspertų teigimu, jų metu buvo pagrobta apie 0,5 mlrd. JAV dolerių.

Praėjusią savaitę pavyko sustabdyti maždaug tūkstančio iš 1,4 tūkst. tinklų darbą, kurie, kaip manoma, įėjo į „Citadel“ sudėtį. „Microsoft“ duomenimis, „botnet“ tinklą sudaro per 50 mln. užkrėstų kompiuterių visame pasaulyje.

Kibernetinių nusikaltėlių, valdančių šį tinklą, taikiniais tapdavo didžiausios amerikiečių finansinės organizacijos, tokios kaip „American Express“, „Bank of America“, „Citigroup“, „Credit Suisse“, „PayPal“, „HSBC“, „JPMorgan Chase“, taip pat kanadiečių „Royal Bank“ ir „Wells Fargo“.

„Botnet“ tinklo organizatoriai tebėra laisvėje, jų tapatybės kol kas nėra nustatytos. „Microsoft“ įtaria asmenį, kuris žinomas slapyvardžiu „Aquabox“, kuris laikomas pagrindiniu nusikalstamos veiklos organizatoriumi. Bet kokiu atveju, tinklo veiklai smogtas žymus smūgis.

Taip pat „Microsoft“ nustatė, kad „Citadel“ tinklas sąmoningai vengė atakų prieš Rusijos ir Ukrainos finansines institucijas. Specialistai mano, kad „botnet“ organizatoriai gali gyventi būtent čia. Teigiama, kad iš tūkstančio uždarytų tinklų JAV teritorijoje veikė 455-i.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius