Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ ir „Nokia“ investuos 18 mln. eurų į programėlių kūrimą

Per ateinančius trejus metus bendrovės „Microsoft“ ir „Nokia“ kiekviena investuos po 9 mln. eurų į naujai įsteigtą mobiliųjų programėlių plėtros programą Suomijos Aalto universitete. Programa, pavadinta „AppCampus“ vardu, skirta globoti novatoriškų programėlių kūrimą „Windows Phone“ operacinei sistemai bei „Nokia“ palaikomoms platformoms – „Symbian“ ir „Series 40“.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Suomijos universitete programa startuos šių metų gegužės mėnesį. Tikimasi, kad „AppCampus“ pritrauks tūkstančius aplikacijų pasiūlymų iš studentų ir verslininkų visame pasaulyje. Aalto universitetas programai ir programėlių kūrėjams suteiks patalpas, mokymų paslaugas, akademinių ir verslo ryšių tinklus.

Mobiliųjų programėlių kūrėjai „AppCampus“ taip pat gaus mobiliųjų technologijų, dizaino ir valdymo patogumo mokymus, finansavimą programėlėms ir mobiliosioms paslaugoms kurti. Savo sukurtas aplikacijas programos dalyviai galės kelti į „Windows Phone Marketplace“ ir „Nokia Store“ programėlių parduotuves.

„AppCampus“ suteikia unikalią galimybę kūrėjams įgyvendinti savo idėjas ir sukurti pasaulinio lygio mobiliuosius produktus, – sakė Klaus Holse, „Microsoft“ prezidentas vakarų Europai. – Norime atverti naują puslapį mobiliųjų programėlių rinkos istorijoje ir sustiprinti Suomijos, kaip mobiliųjų technologijų lyderės, vaidmenį. Tokios investicijos į idėjas jų ankstyvoje stadijoje retai pastebimos rinkoje, todėl ši programa parodo, kad „Nokia“ ir „Microsoft“ labai vertina Suomijoje sukauptą kompetenciją.“

Mobiliųjų programėlių kūrėjai gali teikti paraiškas „AppCampus“ programos stipendijoms. Daugiau informacijos apie programą pateikiama tinklalapyje Appcampus.aalto.fi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius