Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linkomanijai“ – nauji nemalonumai

Korporacija „Microsoft“ padavė į teismą tinklalapį Linkomanija.net administruojančią UAB „n5“ ir reikalauja iš jos 130 tūkst. Lt kompensacijos bei nutraukti neteisėtą veiklą.
Linkomanija.net
Internete išplatinti Linkomanija.net vartotojų duomenys. / 15min.lt nuotr.

„Microsoft“ ieškinį pateikė pernai gruodį. Vilniaus apygardos teismas (VAT) jį pradėjo nagrinėti pirmadienį ir, atsižvelgdamas į „Microsoft“ atstovaujančios advokatų kontoros „Baltic Law“ reikalavimą, pritaikė UAB „n5“ laikinąsias apsaugos priemones – areštavo 130 tūkst. Lt vertės įmonės turto, taip pat įpareigojo nutraukti interneto paslaugų teikimą tretiesiems asmenims, kol bus sprendžiama civilinė byla.

Teismas taip pat pritaikė 7 dienų terminą šiai nutarčiai apskųsti.

Twitter.com bei Facebook.com „Linkomanijos“ profiliuose šiandien pasirodė pranešimas: „LANVA + MS padavė LM į teismą. 107 mln. (107 340 568,56) Lt. Reikės pagalbos kovoje! Ruoškis.“

Tačiau „Microsoft“ atstovaujančios advokatų kontoros „Baltic Law“ atstovė teigia, kad iš „n5“ reikalaujama ne šimto milijonų, o 130 tūkst. Lt kompensacijos. „Pagal Autorių ir gretutinių teisių įstatymą, jei reikalaujame kompensacijos, o ne žalos, kompensacija yra iki 130 tūkst. Lt maksimali, mes jos ir reikalaujame. Mes čia šiuo momentu ne žalos, o kompensacijos reikalaujame“, – naujienų portalui 15min.lt sakė „Baltic Law“ advokato padėjėja Gintarė Jakuntavičiūtė.

Svarbiausia yra pats precedentas Lietuvoje, – sakė G.Jakuntavičiūtė.Anot jos, žala nebuvo skaičiuojama, esą tai būtų pernelyg sudėtinga, „nes parsisiuntimų skaičius didelis“. Kokių bylų ir kokie tie skaičiai, ji nepatikslino.

„Jie teigia, kad iš mūsų pusės bus reikalaujama ir norima prisiteisti didesnę sumą, čia tikrai nėra tokio tikslo. Svarbiausia yra pats precedentas Lietuvoje“, – sakė G.Jakuntavičiūtė.

Anot jos, vienas iš įrodymų fiksavimo būdų buvo „faktinių aplinkybių konstatavimas“ – t. y. su antstoliu stebėta, kokiu būdu atliekama parsisiuntimo procedūra. „Svarbiausia buvo konstatuoti, kad tai yra „Microsoft“ kompiuterinės programos, kad neteisėtos kopijos yra parsisiunčiamos ir dėl to yra žala. Visa kita bus įrodinėjama teisme“, – teigė pašnekovė.

Tinklalapis nepriklauso „n5“

Bendrovės „n5“ direktorius Kęstas Ermanas teigia, kad teismo nutartį skųs. „Mums svetainė nepriklauso, mes ją tik administravome. UAB „n5“ nėra Linkomanija.net savininkė. Mes buvome tik tarpininkai, tačiau nuo pernai metų pabaigos „n5“ visiškai nebesusijusi su Linkomanija.net“, – 15min.lt sakė K.Ermanas.

15min.lt jau rašė, kad artimiausiu metu Kauno apylinkės teismas nagrinės precedento Lietuvoje neturinčią bylą – jam perduota ikiteisminio tyrimo metu surinkta informacija apie vieną tinklalapio Linkomanija.net vartotoją, kuris esą nelegaliai atsisiuntė ir platino operacinę sistemą „Windows 7 Ultimate“.

Tyrimas pradėtas į policiją kreipusis su autorių teisių pažeidimais kovojančiai Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijai (LANVA), kuri surinko 106-ių Linkomanija.net vartotojų, leidusių tinklu „Torrent“ atsisiųsti minėtą operacinę sistemą, IP adresus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius