Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ iškeltas ieškinys dėl „Kinect“ technologijos

Virdžinijoje (JAV) įsikūrusi kompanija „Intelligent Verification Systems“ federaliniam teismui pateikė skundą dėl žaidimų kompiuteriams „Xbox 360“ skirto judesių jutiklio „Kinect“. Šios įmonės teigimu, ji „Kinect“ naudojamą technologiją užpatentavo dar 2006 metais, tuo tarpu „Microsoft“ gaminys rinkoje pasirodė tik 2010 metais.
„Ką su „Kinect“ galite sukurti jūs?“ – retoriškai klausia „Microsoft“.
„Microsoft Kinect“ / Kadras iš „YouTube“

Skunde įvardijamas kompanijos patentas Nr. 073 pavadinimu „Animated Toy Utilizing Artificial Intelligence and Facial Image Recognition“ (liet. „Animacinis žaislas, naudojantis dirbtinį intelektą ir veido atpažinimą“) išties buvo įregistruotas 2006 metais. Jame aprašoma veido ir jo išraiškos atpažinimo technologiją su potencialiomis jos pritaikymo sferomis: vaizdo žaidimuose, žaidimų kompiuteriuose ir kitose elektroninių pramogų sistemose. 

„Intelligent Verification Systems“ (IVS) teigimu, jie buvo pirmieji, išradę tokį įrenginį, ir kad veido atpažinimo technologija prieš įregistruojant patentą buvo naudojama tik biometrinės apsaugos srityje. Patentą neva pažeidžiantis „Microsoft Kinect“ įrenginys pirmą kartą rinkoje pasirodė 2010 metų lapkritį, maždaug ketveriais metais vėliau nei įregistruotas IVS patentas.

Šio ieškinio „Microsoft“ atstovai kol kas nekomentuoja. Tuo tarpu IVS pabrėžia, jog „Kinect“ jau yra patekęs į Guinnesso pasaulio rekordų knygą kaip „sparčiausiai parduodamas plataus vartojimo elektronikos gaminys“. Tad jei patentas išties yra pažeistas, kalba gali suktis apie milijoninius IVS nuostolius. Tačiau prieš šis idėjos nuosavybės faktas dar turi būti patvirtintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius