Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ jau greitai pristatys operacinę sistemą „Windows 8“

Kompanija „Microsoft“ artimiausiu metu gali paskelbti apie naujos operacinės sistemos „Windows 8“ išleidimą. Kai kurie kompiuterių gamintojai jau galėjo akies krašteliu žvilgterėti į būsimuosius „Windows“.
„Windows 8“ ekrano nuotraukos atskleidžia, jog „Microsoft“ vis daugiau dėmesio skirs internetui, darbui „debesyje“ ir failų sinchronizavimui.
„Windows 8“ ekrano nuotraukos atskleidžia, jog „Microsoft“ vis daugiau dėmesio skirs internetui, darbui „debesyje“ ir failų sinchronizavimui. / Withinwindows.com nuotr.

Technologijų mėgėjų forumuose internete pastaruoju metu pasirodė pranešimų, jog kompiuterių gamintojams buvo išplatintos „Windows 8“ „ankstyvosios beta“ versijos testams. Anksčiau šįmet „Microsoft“ jiems buvo išplatinusi ir pirmąsias „stabilias“ operacinės sistemos versijas, praneša CNN.

Kaip atrodys „Windows 8“

Internete jau galima rasti ir pirmųjų „nutekintų“ ekrano nuotraukų, kuriose matoma, kaip turėtų atrodyti „Windows 8“. Iš jų galima susidaryti įspūdį, jog operacinė sistema bus panaši į savo pirmtakę „Windows 7“.

Svetainės Winreview.ru skaitytojai itin aktyviai diskutavo apie nuotrauką, kurioje esą matomas „pakibusios“ operacinės langas. Iki šiol naudotą garsųjį mėlyną ekraną pakeitė juoda spalva ir užrašas „Your computer needs to restart“ (liet. jūsų kompiuterį reikia perkrauti).

Withinwindows.com nuotr./„Nutekintose“ ekrano nuotraukose matyti, jog „Windows 8“ failų tvarkyklės įrankių juosta bus kardinaliai atnaujinta.
Withinwindows.com nuotr./„Nutekintose“ ekrano nuotraukose matyti, jog „Windows 8“ failų tvarkyklės įrankių juosta bus kardinaliai atnaujinta.

Tinklalapyje WithinWindows.com prieš kelias dienas pasirodė ekranvaizdžiai su vienu pagrindinių būsimosios operacinės sistemos elementų – failų tvarkykle „Explorer“. Ji standartiškai naudojama naršant po kompiuteryje esančius katalogus ir bylas, tarkime, įsijungus „Mano kompiuterį“ (angl. My computer) ar katalogą „Dokumentai“ (angl. My documents).

Iš jų galima susidaryti įspūdį, kad „Microsoft“ nusprendė integruoti „debesų technologijas“ tiesiai į naująją operacinę sistemą. Failų tvarkyklės įrankių juosta papildyta punktu „Share“ (liet. dalintis), o meniu įterptas pasirinkimas „Sync“ (liet. sinchronizuoti).

Jie veikiausiai bus naudojami kelti bylas tiesiai į internetą neįjungus naršyklės, ar sinchronizuoti kompiuteryje esančias bylas su „debesyje“ saugomomis kopijomis, arba su kituose įrenginiuose (kituose kompiuteriuose, išmaniuosiuose telefonuose ar planšetiniuose kompiuteriuose) esančiomis kopijomis.

Dar viena naujovė „Explorer“ failų tvarkyklėje – patobulinta įrankių juosta. Jei iki šiol meniu punktai buvo „suspausti“ viršuje, o veiksmus tekdavo „išskleisti“ patiems vartotojams, tai „Windows 8“ įrankių juosta yra išplėsta, joje matomi visi galimi veiksmai (žr. nuotrauką).

Ši įrankių juosta panaši į tą, kuri naudojama biuro programų pakete „Microsoft Office 2007“ ir naujesnėse jo versijose.

Taip pat internete „nutekėjo“ nuotraukos, kaip atrodys būsimasis operacinės sistemos „pasisveikinimo langas“ (angl. welcome screen), kuris pasirodo kaskart įjungus kompiuterį ar jį „pažadinus“. Nuotrauką galite pamatyti paspaudę čia.

Nenuostabu, kad jis šiek tiek primena išmaniesiems telefonams skirtos „Windows Phone 7“ operacinės sistemos „pasisveikinimo langą“, naudojamas ir tas pats šriftas. Tai gali reikšti, kad iį vartotojo sąsaja bus panaši visose jos produktuose.

Kodėl „Microsoft“ skuba?

Kol kas „Microsoft“ atsisako komentuoti bet kokius klausimus, susijusius su „Windows 8“ išleidimu. Tačiau jau tapo įprasta, kad artėjant oficialiam programinės įrangos pristatymui „Microsoft“ pradeda platinti įvairias bandomąsias versijas.

Tiesa, kritikų palankiai įvertinta ir didelio pasisekimo sulaukusi „Windows 7“ operacinė sistema buvo pristatyta tik prieš 17 mėnesių. Kodėl „Microsoft“ taip skuba?

Dėl planšetinių kompiuterių.

Analitikai mano, jog „Windows 8“ palaikys geresnę grafiką, trimatį vaizdą, turės integruotą veido atpažinimo funkciją, galės akimirksniu „užmigti“ ir vėl įsijungti, o taip pat bus suderinama su „Windows“ programų parduotuve.

„Microsoft“ nesugeba dirbti planšečių ritmu. Jie jau dviem kartomis atsilieka nuo „Apple“ ir „Google“, – pastebi „Gartner“ analitikas Neilas MacDonaldas.Kitaip sakant, naujosios kompiuterių smegenys turės visa tai, ką jau gali „iPad“ ir dauguma kitų rinkai pristatytų planšetinių kompiuterių.

Svarstoma, jog „Windows 8“ gali būti pristatyti tarp šių metų vasaros ir pirmojo 2012 metų ketvirčio. Su planšetiniais kompiuteriais suderinama operacinės sistemos versija galėtų pasirodyti kitų metų vasarą.

Kalbama, kad kompiuterių gamintoja „Dell“ ruošia planšetinį kompiuterį specialiai „Windows 8“ platformai.

Nors „Microsoft“ nori įžengti į planšetinių kompiuterių rinką, kompanija tuo pačiu bando įtikinti vartotojus atnaujinti savo operacinę sistemą. Apie 54 proc. jos klientų tebenaudoja 10 metų senumo „Windows XP“, o dar apie 11 proc. – penkerių metų senumo „Windows Vista“.

Kiti apžvalgininkai pastebi, jog „Microsoft“ iki šiol noriai kalbėdavo apie kuriamas naujas operacines sistemas bei išleisdavo viešas jų „beta“ versijas. Manoma, jog šįkart kompanija užsisklendė dėl to, kad bijo nuvaikyti „Windows 7“ sėkmę ir sumažinti jų pardavimus. Bendrovė net nepatvirtino, kad naujoji operacinė sistema vadinsis „Windows 8“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius