-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Microsoft“ ketina pasiūlyti naujų telefonų, kurie nepanašūs į telefonus

Jau praėjo daugiau nei metai, kai „Microsoft“ paskutinį kartą pristatė naujų savo gamybos telefonų. Po to laiko „Windows Phone“ užimama rinkos dalis susitraukė iki mažiau nei 1 procento, o „Nokia“ mobiliųjų telefonų padalinio įsigijimą bendrovės atstovai pavadino brangiai kainavusia klaida. Bet panašu, kad telefonų gamybos idėja šioje korporacijoje nemarinama.
Satya Nadella
Satya Nadella / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nepaisant to, kad „Microsoft“ atleido tūkstančius žmonių, kurių darbas buvo susijęs su telefonų gamyba ir į nuostolius nurašė 7,6 mlrd. dolerių, išleistų „Nokia“ įsigijimui, korporacija neseniai paskelbė, kad iki birželio pabaigos bus užbaigta telefonų padalinio restruktūrizacija. Tiesa, kol kas įmonės planai, susiję su „Windows 10 Mobile“ sistema, yra neaiškūs, rašo „The Verge“.

Įmonės generalinis direktorius Satya Nadella įsitikinęs, kad „Microsoft“ grįš prie telefonų gamybos. Interneto garso transliacijos metu S.Nadella užsiminė, kad „Microsoft“ svarsto kurti telefonus, kurie neatrodo panašūs į tradicinius telefonus. „Šiandien mes kuriame telefonus ir turime gamybos partnerių, kaip HP, kurie gamina telefonus bei pasirinkome sutelkti dėmesį į labai specializuotą sritį – valdymą, saugumą ir ypatingą funkciją, kurią pavadinome „Continuum“, kuri suteikia galimybę telefonui atlikti kompiuterio funkcijas“, – sakė S.Nadella.

Šiuo metu „Microsoft“ savo programėles ir paslaugas pritaiko dominuojančioms „iOS“ ir „Android“ operacinėms sistemoms, tačiau, anot S.Nadella, „Surface“ produktų linija yra geras pavyzdys, parodantis, kaip iš kitų gali išsiskirti jų įmonės produkcija. Tiesa, nors daugelis technologijų ekspertų naujo „Windows Phone“ pristatymo tikėjosi jau šį antradienį, akivaizdu, kad bendrovė dar nėra pasirengusi vėl grįžti į mūšį išmaniųjų telefonų rinkoje.

„Todėl kai klausiate „Kada pagaminsite daugiau telefonų?“, atsakau, jog esu tikras, kad daugiau tikrai pagaminsime. Bet gali būti, kad jie bus visai nepanašūs į šiandieninius telefonus“, – sakė S.Nadella.

Ši užuomina, suderinus ją su „Continuum“ paminėjimu ir unikaliomis „Surface“ įrenginių techninėmis charakteristikomis, yra ženklas, kad „Microsoft“ svarsto apie įrenginį, kurį galima iš telefono transformuoti į kompiuterį. Kol kas „Continuum“ dar nepadėjo telefono paversti kompiuteriu – kad telefonas gerai atliktų kompiuterio funkciją, būtina, kad būtų pakankamai plati universalių „Windows“ programėlių ekosistema.

Tad tam, kad „Continuum“ iš tiesų būtų patrauklus telefono-kompiuterio hibridizavimo būdas, reikia atlikti nemažai darbo – prieš pradedant gaminti techninę įrangą reikia užtikrinti didelę staliniam kompiuteriams skirtų programėlių, pritaikytų dirbti ir telefonuose, įvairovę.

Kita vertus, akivaizdu, kad „Microsoft“ pasiduoti neketina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius