Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ nutraukia išmaniųjų telefonų gamybą

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ trečiadienį pranešė atleisianti iki 1850 darbuotojų, ką darbuotojų profsąjunga Suomijoje vadina faktine kompanijos išmaniųjų telefonų gamybos verslo, kurį ši įsigijo iš Suomijos ryšių įrangos gamintojos „Nokia“, pabaiga.
„Microsoft“ išmanusis telefonas  „Lumia 950“
„Microsoft“ išmanusis telefonas „Lumia 950“

„Microsoft“ trečiadienį pranešė apie planus atsisakyti kompanijos išmaniųjų telefonų gamybos verslo. Tai turės įtakos iki 1850 darbo vietų“, – pranešė bendrovė. 1350 darbuotojų ketinama atleisti Suomijoje, o dar 500 bus atleisti visame pasaulyje.

„Microsoft“ atstovas Suomijoje Kalle Kiilis agentūrai AFP sakė, kad šis sprendimas reiškia, jog kompanija nebekurs ir nebegamins telefonų.

„Microsoft“ nebekurs telefonų, bent jau kol kas. Tačiau kurs programinę įrangą“, – sakė jis.

Toks sprendimas reiškia, kad „Microsoft“ atsisako to, kas liko Suomijoje iš kažkada didžiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja buvusios „Nokia“.

Prieš savaitę buvo skelbta, kad „Microsoft“ telefonų verslą už 350 mln. JAV dolerių pardavė naujai įkurtai Suomijos bendrovei „HMD Global“ ir jos partnerei iš Taivano „FIH Mobile“, priklausančiai „FoxConn Technology Group“. Jos kartu vėl gamins „Nokia“ prekės ženklo telefonus ir planšetes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius