-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Microsoft“ pakeis „Windows 8“ aktyvavimo procesą

Vos tik kompanija „Microsoft“ pradėjo savo partneriams tiekti „Windows 8“ operacinės sistemos galutinę versiją, netrukus ji atsidūrė daugelyje failų keitimosi puslapių visame pasaulyje. Tas pats atsitikdavo ir su kitais bent kiek žinomesniais šios kompanijos produktais.
„Surface“ planšetinis kompiuteris
„Surface“ planšetinis kompiuteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Akivaizdu, kad atsikratyti piratavimo problemos bent artimiausiu metu „Microsoft“ nepavyks. Vis tik kompanija imasi naujų žingsnių, kurie turėtų apsunkinti interneto piratų ir jos produktus „nulaužinėjančių“ aktyvistų dalią.

Skelbiama, kad ji ketina pakeisti originaliosios įrangos gamintojo (angl. Original Equipment Manufacturer, OEM) aktyvavimo procesą.

OEM aktyvavimas leidžia asmeninių kompiuterių gamintojams tiekti rinkai produktus su jau įdiegta ir aktyvuota operacinės sistemos versija, todėl vartotojas gauna kompiuterį, kuris jau paruoštas darbui.

Anksčiau dauguma OEM gamintojų naudojo vienetinį aktyvavimo raktą, kuris leisdavo aktyvuoti operacinę sistemą visuose išleidžiamuose kompiuteriuose. Tačiau dabar, panašu, iš gamintojų bus reikalaujama į kiekvieną kompiuterį įrašyti unikalų „Windows“ raktą, kuris atsižvelgs į kiekvieno atskiro kompiuterio aparatinę įrangą.

Šių raktų kiekvienas OEM gamintojas nebegeneruos automatiškai; vietoj to, juos pateiks pati „Microsoft“, iš partnerių gavusi tam tikrus gamybinius duomenis ir tikrindama išleidžiamos įrangos atitikimą būtinoms licencijoms.

Šią informaciją pateikė anoniminiai šaltiniai, o „Microsoft“ jos kol kas oficialiai nepatvirtino, praneša „The Register“. Šaltinių teigimu, „OEM Activation 3.0“ versija galios tik tiems produktams, kurie bus išleisti kartu su „Windows 8“ ir vėlesniems.

Kol kas neaišku, kokią įtaką nauja aktyvavimo sistema turės privatiems asmenims, norintiems įsigyti „Windows 8“ OEM versiją, arba tiems vartotojams, kurie savarankiškai atnaujina savo kompiuterių aparatinę įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius