Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ pristatė „Kinect“ programavimo įrankį, skirtą programų ir žaidimų kūrimui

Šiandien „Microsoft“ pristatė nemokamą „Kinect“ programavimo įrankį „Kinect Software Development Kit Beta (SDK)“, skirtą nekomercinių programų ir žaidimų kūrimui. Su šiuo įrankiu „Microsoft“ atveria unikalias „Kinect“ galimybes nekomercinėms programoms, padedančioms spręsti mokslo, medicinos ar švietimo klausimus.
„Ką su „Kinect“ galite sukurti jūs?“ – retoriškai klausia „Microsoft“.
„Ką su „Kinect“ galite sukurti jūs?“ – retoriškai klausia „Microsoft“. / Kadras iš „YouTube“

„Kinect SDK“ kiekvienam „Kinect“ entuziastui programuotojui ar mokslininkui leidžia dirbti su tūrio jutimo, judesių sekimo bei balso ir objektų atpažinimo technologijomis. Tokiu būdu „Microsoft“ skatina domėjimąsi natūralia vartotojo sąsaja ir „Kinect“ galimybių išplėtimu, rašoma pranešime spaudai.

„Kinect SDK“ programuotojams suteikia pirminius (neapdirbtus) duomenis iš tūrio, vaizdo kameros jutiklių bei keturių mikrofonų. Judesio jutiklis, sekantis vieno ar dviejų žmonių judesius „Kinect“ lauke, leidžia kurti programas, grįstas gestų ir kūno judesių atpažinimo technologijomis. Taip pat „Kinect SDK“ leidžia kūrybiškai išnaudoti ir garsą. Programuotojai gali naudoti triukšmo sumažinimo, aido panaikinimo ar veikimo spindulio formavimo technologijas, taip pat atpažinti garso šaltinį. Be to, į „Kinect SDK“ integruota balso atpažinimo programavimo sąsaja.

Programas „Kinect“ platformai gali kurti visi, išmanantys C++, C# ar „Visual Basic“ programavimo kalbas. „Kinect“ programų kūrimo įrankis diegiamas taip pat, kaip bet kuri paprasta „Windows“ programa. „Kinect SDK“ galima nemokamai atsisiųsti čia: Research.microsoft.com/kinectsdk.

Siūlome pasižiūrėti „Kinect“ technologijos panaudojimo pavyzdžius:
 

VIDEO: Kinect in Education

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius