-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ pristatė naują „Windows Phone“ versiją „Mango“

Vakar bendrovė „Microsoft“ visame pasaulyje pristatė naujausią „Windows Phone“ operacinės sistemos versiją kodiniu pavadinimu „Mango“. „Mango“ atnaujinimas bus prieinamas nemokamai visiems „Windows Phone 7“ vartotojams ir diegiamas į naujus išmaniuosius telefonus jau rudens pradžioje, rašoma bendrovės pranešime spaudai.
Išmanusis telefonas su nauja operacinės sistemos „Windows Phone 7“ versija „Mango“
Išmanusis telefonas su nauja operacinės sistemos „Windows Phone 7“ versija „Mango“ / „Microsoft“ nuotr.

„Nauja „Windows Phone“ versija „Mango“ pakeis vartotojų supratimą, kaip bendraujama, naršoma ir naudojamasi programėlėmis išmaniuosiuose telefonuose. Vartotojai galės naudotis patobulinta integracija su socialiniais tinklais, pokalbių programomis ir nauja interneto naršykle „Internet Explorer 9“, – sakė „Windows“ produktų grupės vadovas Baltijos šalims Aleksandras Golodas.

Šimtai naujų funkcijų

Norėdami supaprastinti vartotojų darbą su gausybe iš skirtingų šaltinių – el. pašto, trumpųjų žinučių, pranešimų socialiniuose tinkluose – juos pasiekiančiu žinučių kiekiu, „Mango“ kūrėjai sukūrė priemones, kaip galima priskirti informaciją prie tam tikro asmens ar jų grupės.

Su „Mango“ operacine sistema bus galima laisvai, nenutraukiant pokalbio, keisti naudojamą komunikacijos būdą – iš trumpųjų žinučių susirašinėjimo programos pereiti į  „Facebook“ pokalbius arba „Windows Live Messenger“ langą. Kontaktus taip pat bus galima grupuoti į atskirus „gyvus“ langelius, kurie pagrindiniame ekrane rodys atnaujinimus ir leis iš karto nusiųsti trumpąją žinutę ar el.laišką visai grupei.

Socialinių tinklų „Twitter“ ir „LinkedIn“ žinučių srautai bus integruoti ir priskirti konkrečiai kontaktų kortelei. Taip pat „Mango“ pristatys ir naują veidų atpažinimo programą, kuri palengvins nuotraukų žymėjimą (angl. tagging) ir jų kėlimą į internetą. Be šių funkcijų „Mango“ vartotojai galės naudotis ir susieta el. pašto dėžute, į kurią galima nukreipti laiškus iš visų turimų el. pašto dėžučių.

„Microsoft“ nuotr./„Mango“ naudos naujosios interneto naršyklės „Internet Explorer 9“ mobiliąją versiją
„Microsoft“ nuotr./„Mango“ naudos naujosios interneto naršyklės „Internet Explorer 9“ mobiliąją versiją

Naudos „Internet Explorer 9“

„Mango“ versijoje per įvairias programėles vartotojai gali greičiau pasiekti reikalingiausią informaciją. Nauja funkcija „App Connect“ sujungs interneto naršymą, informacijos paiešką ir programėles. „Pavyzdžiui, internete išmaniuoju telefonu ieškantys informacijos apie konkretų filmą, galės iš karto pereiti į programėlę, kurioje galima rasti dar daugiau informacijos, ar patekti į žemėlapių programėlę, kur bus pažymėtas artimiausias kino teatras, rodantis ieškomą filmą. „Mango“ sistemoje iš esmės išnyko riba tarp naršymo internete ir programėlių pačiame išmaniajame telefone“, – sakė A.Golodas.

„Mango“ versijoje taip pat atnaujinti „gyvieji“ langeliai, kurie pateikia programėlėse esančią informaciją realiu laiku, pagrindiniame telefono ekrane. Dėl to žymiai patogiau galima stebėti draugų žinutes socialiniuose tinkluose ar dažnai kintančią informaciją, pavyzdžiui, orus ar naujienas. Išmaniuosiuose telefonuose su „Mango“ veiks ir daugiaprogramis režimas, kuris leidžia keliomis programėlėms naudotis vienu metu.

Naujoji „Microsoft“ interneto naršyklė „Internet Explorer 9“ taip pat bus įdiegta „Mango“ versijoje. Naujus interneto standartus, pavyzdžiui HTML5, palaikanti naršyklė pasižymi sparta ir geresniu tinklalapių atvaizdavimu pasitelkiant išmaniojo telefono techninę įrangą.

Vartotojai išmaniuosiuose telefonuose su „Mango“ galės naudotis „Bing“ funkcijomis, kurios apima paiešką internete, „Bing Vision“, muzikos bei vaizdų paiešką. Taip pat pristatyta nauja funkcija „Sparčiosios kortelės“ (angl. Quick Cards), kurios pateikia susijusią informaciją ar programėles, kai vartotojas ieško duomenų apie kurį nors produktą, filmą, renginį ar vietovę.

Nauji partneriai

Bendrovė „Microsoft“ taip pat pristatė „Windows Phone“ partnerystę su trimis bendrovėmis „Acer“, „Fujitsu“ ir ZTE, kurios palaikys „Mango“ operacinę sistemą savo kuriamuose naujuose įrenginiuose.

Drauge su „Mango“ versija pristatyta ir bandomoji „Windows Phone Developer“ įrankių versija, kurią galima parsisiųsti nemokamai. Šiuos įrankius gali naudoti programuotojai, kuriantys programėles ar žaidimus „Mango“ sistemai.

Šiuo metu vartotojai „Windows Phone Marketplace“ sistemoje gali rasti daugiau nei 17 tūkst. programėlių. Netolimoje ateityje „Microsoft“ ketina išplėsti šalių, kuriuose galima naudotis „Windows Phone Marketplace“, sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius