Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Min.us – dalinkis failais paprastai

Ar jums yra buvę taip, kad norite pasidalinti nuotraukomis, dokumentu ar vaizdo įrašu su draugais ar kolegomis, bet jie būna per dideli siuntimui elektroniniu paštu, o kiti būdai (įkelti į FTP, archyvuoti ir skaldyti bylą į dalis, įrašyti į USB laikmeną ar CD, registruotis failų talpinimo svetainėse ir t. t.) yra sudėtingi ir užimantys per daug laiko?
Mergina dirba su kompiuteriu
Mergina dirba su kompiuteriu / 123rf nuotr.
Temos: 2 Internetas Serveris

Šia problemą puikiai išsprendžia „debesyse“ veikianti paslauga „Minus“ (Minus.com arba Min.us). Nors projekto pavadinimas skamba neigiamai, jis neturi nė vieno minuso, tik daug pliusų.

Pagrindiniai privalumai:

  • visiškai nemokama failų talpinimo paslauga;
  • leidžiama įkelti bylas, kurių dydis siekia net iki 2 gigabaitų (GB);
  • registracija nebūtina;
  • „drag and drop“ principu bylos įkeliamos per kelias sekundes tiesiai iš pagrindinio puslapio;
  • užsiregistravus suteikiama 10 GB vietos bylų saugojimui;
  • naudojami greiti serveriai (vidutinis įkėlimo greitis – 20 Mbps);
  • galima kurti galerijas (viešas ir privačias);
  • neribojami atsisiuntimai, nėra reklamos ir nereikia kelias minutes laukti prieš siunčiantis bylą;
  • veikia ir mobiliuosiuose įrenginiuose.

Registracija

Nors, kaip ir minėjau, registracija „Minus“ svetainėje nebūtina, bet užsiregistruoti verta. Tokiu atveju jūsų įkeltos bylos nebus ištrinamos praėjus 30 dienų ir gausite daug nemokamos vietos talpinimui.

Užtenka įvesti savo vardą, slaptažodį ir, jei netingite, elektroninio pašto adresą. O dar didesni tinginiai gali tiesiog prijungti naudodami savo „Facebook“ arba „Twitter“ profilį.

Bylų įkėlimas ir atsisiuntimas

Užsiregistravę ar ne, bet kuriuo atveju, titulinio Min.us puslapio dešinėje pusėje matome skiltį, į kurią galime įkelti norimas bylas arba nurodyti jau kažkur internete įdėtos nuotraukos nuorodą. Palyginus su kitomis talpinimo svetainėmis įkėlimo greitis yra stebėtinai didelis, o pats procesas – paprasčiausias, koks tik gali būti.

Įkeltas nuotraukas ir vaizdo medžiagą galima iškart peržiūrėti (net kaip galerijas). Jei tai garso byla, ją galima perklausyti su integruotu muzikos grotuvu, taip pat yra ir dokumentų peržiūros galimybė.

Dalintis su kitais įkeltomis bylomis labai lengva. Pavyzdžiui, įkėlus 50 nuotraukų galima gauti nuorodą konkrečiai nuotraukai arba visai galerijai, taip pat kodą, kurį galima įterpti į forumą arba savo svetainę. Galų gale, galima tiesiog įvesti žmonių el. pašto adresus ir jiems bus iškart išsiųstos nuorodos.

Atsidaręs nuorodą jūsų draugas ar kolega galės peržiūrėti įdėtas bylas, atsisiųsti kelias norimas nuotraukas arba iškart visą galeriją, suspaustą į „zip“ formato archyvą. Registruoti nariai gali palikti net komentarus.

Bylų talpinimas yra dviejų rūšių – privatus ir viešas. Pirmu atveju jūsų įkeltas bylas matys ir galės atsisiųsti tik tie žmonės, kuriems jūs nusiųsite nuorodą. Jei bylos įkeltos viešai, jos bus prieinamos visiems, randamos per paiešką, rodomos jūsų Min.us profilyje, galerijose. Ši funkcija puikiai tinka, jei norite pasidalinti su pasauliu savo gražiomis nuotraukomis ar muzika.

Kitos funkcijos

Min.us yra ne tik bylų talpykla, bet ir kone socialinis tinklas. Čia galite „sekti“ savo draugus, matyti jų viešai dalinamas galerijas, jas komentuoti, atsisiųsti.

„Explore“ funkcija leidžia naršyti po nepažįstamų žmonių galerijas ir atrasti gražių darbalaukio fono paveikslėlių ar muzikos.

Kadangi Min.us iš pradžių buvo tik nuotraukų talpinimo svetainė, joms yra pritaikyta daugiau įvairių funkcijų. Viena patogiausių – integruotas nuotraukų redagavimo įrankis „Aviary“, kuris leidžia koreguoti, iškirpti, pridėti efektą ar tekstą ant ką tik įkeltų nuotraukų.

Ne tik naršyklėje

Min.us turi sukūrusi ir programinę įrangą, kurią galima naudoti su „Windows“, „Mac OS“ ar „Linux Ubuntu“ operacines sistemas turinčiais kompiuteriais. Tuomet užduočių juostoje atsiranda mažas oranžinis simbolis, į kurį pele galima „nutempti“ bylas ir jos iškart nukeliauja į jūsų „debesį“.

Vartotojų patogumui yra sukurti ir „Firefox“ bei „Chrome“ naršyklių priedai, kurie taip pat palengvina bylų įkėlimą ir peržiūrą.

Nepamiršti ir išmaniųjų telefonų turėtojai. Min.us jau turi programėles „iOS“ ir „Android“ operacinėms sistemoms, o netrukus atsiras „Windows Phone 7“ versija.

Dar daugiau vietos

Jei 10 GB vietos neužtenka, Min.us už kiekvieną pakviestą draugą (su specialiai jums sukurta nuoroda) jums abiem suteiks po 1 GB papildomos vietos. Taip jos galima prikaupti iki 50 GB. O tai jau tikrai nemaža talpykla „debesyje“.

Apibendrinimas

Nemokama, pasiekiama iš bet kurio kompiuterio ar išmaniojo telefono, lengvai valdoma ir greita paslauga. Min.us puikiai tinka tiek greitai „įmesti“ ir pasidalinti viena byla su vienu kolega, tiek kaupti kolekcijas ir dalintis jomis su šimtais žmonių.

Išbandykite: užsukite adresu Minus.com arba tiesiog Min.us.

Siūlome pasižiūrėti trumpą vaizdo pristatymą:

VIDEO: Minus - Share simply. [ Official Min.us Video ]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius