Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mobile World Congress 2014“ pristatytas „Blackphone“ – saugiausias išmanusis telefonas pasaulyje

Jei baiminatės, kad kažkas klausosi jūsų pokalbių, renka privačią informaciją ar tiesiog nemėgstate, kai per petį nuolat dairosi reklamų kūrėjai, „Blakphone“ gali patraukti jūsų dėmesį. Telefono kūrėjai tikina, kad įsigijus „Blackphone“ jūsų privatumas bus maksimaliai apsaugotas.
Išmanusis telefonas „Blackphone“
Išmanusis telefonas „Blackphone“ / Paulius Grinkevičius

Didžiausioje pasaulio mobiliųjų technologijų parodoje „Mobile World Congress 2014“ pristatytas išmanusis telefonas „Blackphone“, kitaip dar vadinamas „Geeksphone“, išsiskiria tuo, kad turi modifikuotą „Android“ operacinę sistemą, kuri vadinasi „Privacy OS“. Taip pat – aibę programėlių, skirtų asmeninę informaciją padaryti neprieinamą trečiosioms šalims.

„Šiame telefone įrašyta įvairiausių programėlių balso, konferencijų skambučiams, susirašinėjimams, vaizdo pokalbiams, kurios apsaugo privatumą“, – pasakoja bendrovės vykdantysis direktorius Toby Weir – Jonesas.

Kad ir kokios programos yra ar dar bus įdiegtos telefone atnaujinus „Privacy“ OS, jei Federalinė JAV saugumo agentūra NSA norės jus sekti, nepadės ir šis telefonas.

Telefone įdiegtas paketas programų, tokių kaip „Silent Phone“, „Silent Text“ ar „Silent Contacts“, už kurių naudojimąsi sumokėta dvejus metus į priekį. Po dvejų metų reikia pirkti naują telefoną arba sumokėti už programų atnaujinimą.

„Blackphone“ taip pat yra įdiegta įranga saugioms interneto paieškoms ir bylų siuntimui. Telefone esančios bylos saugiai laikomos ir „debesyse“, jas galite pasiekti būdamas bet kurioje vietoje be telefono. Taigi jei kažkas pavogtų telefoną, bylos liktų pas savininką, o vagis į jas įsilaužti negalėtų.

„Tai yra produktas su iš anksto apmokėtomis paslaugomis. Paslaugos duoda jums jūsų privatumo kontrolę, kurios netekote per pastaruosius kelerius metus“, – sako T.W. Jonesas.

Tiesa, jei norite apsaugoti privatumą, didelę dalį programėlių galite įsigyti tiesiai iš „Google Play“ parduotuvės ir atsisiųsti į bet kurį išmanųjį. Tačiau tokiu atveju neturėsite „Privacy“ operacinės sistemos ir telefone įdiegtų programų, kaip „Security Center“ ar „Remote Wipe“.

Kūrėjai sako, kad šis telefonas skirtas vadovams ir dalį klientų tikisi patraukti iš mėgstančių „iPhone“. Esą „Blackphone“ turi gerokai daugiau saugumo funkcijų nei „Apple“ gaminys ir yra gerokai pigesnis – kainuoja 629 dolerius.

Tačiau telefono techninės charakteristikos niekuo neišsiskiria iš kitų telefonų: 2 Gz keturių branduolių procesorius, 4,7 colio ekranas, 2 GB Ram, 16 GB duomenų talpai, 8 MP kamera gale ir 2 MP priekyje. Telefonas turi GPS ir kitus standartinius jutiklius.

Tiesa, kad ir kokios programos yra ar dar bus įdiegtos telefone atnaujinus „Privacy“ OS, T.W.Jonesas pripažįsta – jei Federalinė JAV saugumo agentūra NSA norės jus sekti, nepadės ir šis telefonas.

Prekyba „Blackphone“ bus pradėta šių metų birželio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius