-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslo ir inovacijų konferencija: Ar leistumėte robotui atlikti jums COVID-19 testą?

Ar leistumėte robotui atlikti jums COVID-19 testą? Į šį ir kitus klausimus žada atsakyti balandžio 7–8 dienomis, kaip ir kasmet, startuojanti tarptautinė mokslo ir inovacijų konferencija „Sveikata visiems 2021“, mokslo bendruomenę šiemet subursianti net dviem dienoms.
Renginio organizatoriai neabejoja – virtualus renginio formatas suteiks galimybę išgirsti įdomių pranešimų iš sveikatos srities specialistų, duomenų teikėjų ir inovatorių, itin sparčiai keičiančių mūsų santykį su medicina
Renginio organizatoriai neabejoja – virtualus renginio formatas suteiks galimybę išgirsti įdomių pranešimų iš sveikatos srities specialistų, duomenų teikėjų ir inovatorių, itin sparčiai keičiančių mūsų santykį su medicina / Partnerio nuotr.

Pranešimus iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Belgijos ir kitų ES šalių skaitys ir sukaupta patirtimi dalysis mokslininkai, futuristai, praktikai-vystytojai.

Jau trečią kartą Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ir EIT Health organizuojamas tarptautinis renginys dalijamas į 4 dalis: inovacijų parodą, startuolių idėjų konkursą, mokslinių pranešimų sesiją ir metinę konferenciją.

Virtualiai vyksiančio renginio tema – „Skaitmeninė sveikata“ („Digital health“) – skamba ypač aktualiai ilgiau nei metus trunkančio karantino kontekste.

„Praėjusių metų pradžioje kilusi pandemija pakeitė mūsų gyvenimo būdą, o taip pat ir pasėjo baimę visame pasaulyje. Atlikę strateginius pokyčius, supratome, kaip galime padėti žmonėms kovoti su pandemija. Visa tai mus ypatingai pastūmėjo judėti link nuotolinio valdymo medicininių prietaisų tyrimų ir kūrimo. Taip gimė išmaniojo laikrodžio, skirto prieširdžių virpėjimui stebėti idėja, kitas produktas – mūsų mechaninis ventiliatorius“, – konferencijoje savo pranešimu dalinsis „Teltonika Telemedic“ vadovas M.Osauskas.

Dar vienas virtualaus renginio svečių – skaitmeninės sveikatos priežiūros srities ekspertas Stevenas Vandeputas – atkreipia dėmesį į tai, kaip dėl pandemijos krizės išaugo skaitmeninių sveikatos sprendimų poreikis.

„Privalėjome vengti fizinio pacientų ir sveikatos priežiūros specialistų kontakto. Šiuo metu jau yra daugybė novatoriškų skaitmeninių sveikatos technologijų, teikiančių būtiną priežiūrą (stebėjimas, diagnostika, gydymas), ir galimybė mokytis, bet tai išliks ir po pandemijos“, – neabejoja „Sveikata visiems 2021“ pranešėjas.

„Sveikata visiems 2021“ konferencijoje kalbėsime apie telemediciną, dirbtinio intelekto naujoves, elektroninius sveikatos įrašus bei kaip mobilieji ir interneto prietaisai gerina sveikatos rezultatus pasaulyje

Renginio organizatoriai neabejoja inovatorių, duomenų teikėjų ir sveikatos specialistų darbų praktiniu pritaikymu, o virtualus renginio formatas leis dalyvaujantiems išgirsti itin įtraukiančių ir šiam laikmečiui aktualių pranešimų.

Vienas tokių – ir „One HealthTech“, pasaulinės, savanorių vadovaujamos, vietos bendruomenės, kuri palaiko ir remia nepakankamai atstovaujamas grupes sveikatos inovacijų srityje, įkūrėja, Oksfordo universiteto posdoktorantės, „Health tech“ bendrąįkūrėjos Maxine Mackintosh, kalbėsiančios apie mašininį mokymosi pritaikymą sveikatos priežiūroje (mokslininkė šiuo metu dirba su sveikatos duomenimis ir išplėstine jų analize).

Renginio metu vyksianti panelinė diskusija leis geriau pažinti užsienio šalių iniciatyvas bei patirtis integruojant skaitmeninės medicinos kursą į ikidiplomines bei podiplomines medicinos studijų programas.

Taip pat bus aptarti iššūkiai, su kuriais susiduriame norėdami išplėsti studijų programas, kompetencijas, kurių prireiks ateities gydytojams. Vyks diskusijos, kaip paskatinti tarptautinį bendradarbiavimą siekiant užtikrinti tolygesnį skaitmeninių įgūdžių lavinimą tiek nacionaliniu, tiek Europos mastu.

Diskusijoje žibės skaitmeninės sveikatos srityje pripažinti užsienio šalių ekspertai: Maike Henningsen (skaitmeninės medicinos profesorė, medicinos startuolio įkūrėja bei viena iš startuolių inkubatoriaus „Vision Health Pioneers“ Berlyne įkūrėjų), Sebastianas Kuhne (Bylefeldo universiteto skaitmeninės medicinos profesorius, vienos pirmųjų skaitmeninių įgūdžių programų Europos medicinos universitete autorius bei Europos gydytojų komiteto e.sveikatos darbo grupės narys), Lina Mosch (buvusi Europos studentų organizacijos vadybos narė, atsakinga už skaitmeninės sveikatos sritį, Charite universitete).

Renginyje pranešimus taip pat skaitys dr. Tomas Lapinskas (Kauno klinikų direktorius visuomenės sveikatai, mokslui ir studijoms), Edvardas Satkauskas (inovatyvių technologijų vystytojas, UAB „Vaizduotė“) bei Kasparas Aleknavičius (sveikatos inovacijų futuristas, „Kilo Health”).

Dvi dienas truksiančio renginio metu susipažinsite su verslo atstovais, potencialiais partneriais, naujais talentais, užsiimančiais skaitmenine sveikatos priežiūra ir jos pertvarka.

Dalyviai galės aplankyti virtualią parodą, kurioje verslo atstovai pristatys kuriamas paslaugas ar produktus. Tarp jų – inovacijų pasaulyje žinomos įmonės – „Ligence“, „Oxipit“, „Teltonika“, „Kilo Health“ ir kiti.

Virtualioje parodoje bus galimybė sutikti „EIT Health“, „Versli Lietuva“ ir MITA atstovus, kurie atsakys į dalyvius dominčius klausimus.

Inovatyviausias sveikatos inovacijų idėjas į renginį pritraukę idėjų iššūkio dalyviai turės galimybę pristatyti savo idėjas renginio svečiams ir komisijai, kurioje dalyvaus inovatyvių sprendimų besidairantys verslo atstovai. Taip pat jie turės galimybę varžytis ir laimėti piniginius bei kitus vertingus prizus, kuriuos įsteigė renginio partneris – „Kilo Health“ bei „Versli Lietuva“.

Registracija į renginį:

https://linktr.ee/Healthforall2021

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius