Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mozy“: daugiau jokių dingusių rinkmenų

Daugelis mūsų savo duomenis (nuotraukas, dokumentus, filmus, muziką) laikome tik kompiuterio kietajame diske. Tačiau kas nutiktų, jeigu staiga jis sugestų? Tokiu atveju, jeigu nedarote atsarginių kopijų, rizikuojate prarasti visus jame buvusius duomenis. Kad taip neatsitiktų, pagalbos ranką tiesia „Mozy“.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / 123rf nuotr.
Temos: 2 Internetas Serveris

„Mozy“ – tai internetinė atsarginių duomenų kopijų saugojimo tarnyba. „Debesyje“ veikianti paslauga duomenų kopijas sukuria automatiškai, kuomet kompiuteris nėra intensyviai naudojamas arba priklausomai nuo nustatymų (pavyzdžiui, kartą per dieną ar savaitę).

VIDEO: Intro to Mozy | Mozy.com

Naudojimas

„Mozy“ veikia su visomis populiariausiomis platformomis, mobiliaisiais telefonais ir planšetėmis, kuriose įdiegta „Android“ ar „iOS“ operacinė sistema.

Jei paslauga naudojatės kompiuteryje, tuomet reikia atsisiųsti programą „Mozy Stash“, kuri norimus dokumentus nusiųs į „Mozy“ serverį. Programa automatiškai arba jūsų nustatytu laiku sinchronizuos rinkmenas su serveriu. Rinkmenos, keliaujančios į „Mozy“ serverį, yra šifruojamos, todėl jų turinio niekas nesužinos.

Jei naudojatės mobiliuoju įrenginiu su operacine sistema „Android“, tuomet iš „Android Market“ reiks atsisiųsti specialią programėlę „Mozy Android“, o naudojantiems „iOS“ – „Mozy iOS“.

Su išmaniųjų telefonų, planšečių programėlėmis galite peržiūrėti visas savo rinkmenas, esančias „Mozy“ serveryje, ir jas atsisiųsti. Jei vieną dieną visos jūsų rinkmenos dings – ne bėda. Su „Mozy“ vos kelių mygtukų paspaudimais juos atkursite.

Jei naudojatės „MozyPro“, galite pasinaudoti paslauga „MozyPro Data Shuttle“. Plačiau apie ją filmuke:

VIDEO: MozyPro Data Shuttle

Registracija

Registracijai pakanka sugalvoto slapyvardžio, slaptažodžio, elektroninio pašto adreso, šalies ir pašto kodo. Užsiregistravę sistemoje į elektroninį paštą gausite patvirtinimo laišką ir pagaliau galėsite pradėti naudotis „Mozy“.

Kaina

Siūlomos dvi „Mozy“ versijos: privatiems vartotojams skirta „MozyHome“ ir verslui – „MozyPro“. Išbandyti paslaugą galite užsisakę „MozyHome Free“. Galima naudotis nemokamu ir mokamais paslaugos planais.

Pasirinkus nemokamą planą, vartotojas gauna 2 GB vietos rinkmenoms. Už kiekvieną pakviestą draugą suteikiami papildomi 256 MB vietos. Beje, pakviestų draugų skaičius nėra ribojamas.

Jei „Mozy“ jums patiko, galite užsisakyti planus su daugiau vietos. Už 4,99 eurų mėnesinį mokestį siūlomas planas vienam kompiuteriui su 50 GB talpa. Už 8,99 eurus per mėnesį galima naudotis planu, skirtu trims kompiuteriams su 125 GB talpa.

Jeigu ir tiek vietos nepakaks, yra galimybė už kiekvienus 20 GB papildomai per mėnesį mokėti po 2 eurus. Užsisakant „Mozy“ paslaugas ilgesniam laikui yra taikomos nuolaidos: jei užsisakysite vieną iš siūlomų planų metams, tai vieną mėnesį paslaugomis galėsite naudotis nemokamai. Jei užsisakysite paslaugas dvejiems metams, tuomet nemokamomis paslaugomis naudositės tris mėnesius.

Apie „Mozy“ paslaugas verslui galite sužinoti filmuke:

VIDEO: Intro to MozyPro

Išvados

„Mozy“ yra viena iš geriausių duomenų kopijų saugojimo tarnybų. Šis debesų kompiuterijos produktas padės išsaugoti jūsų rinkmenas ir sutaupys daug nervų dingus duomenims ar sugedus kompiuterio kietajam diskui.

Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad „Mozy“ kainos yra pakankamai didelės, bet geresnio pasirinkimo nei „Mozy“, turbūt, nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius