Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikiniams CD diskams kiti metai bus paskutiniai

Maždaug nuo 2000-ųjų visos pirmaujančios japonų kompanijos nutraukė nuosavų CD diskų gamybą. Viena iš paskutiniųjų tai padarė „Sony“ – paskutinė CD diskų partija su jos prekės ženklu nuo konvejerių „nulipo“ šių metų kovo mėnesį.
Muzikos parduotuvėje „iTunes“ įsigytas dainas galima įsirašyti į kompaktinius diskus ir juos dovanoti arba parduoti.
Kompaktiniai diskai / 123rf nuotr.
Temos: 2 Laikmena Muzika

CD diskų gamyba migravo į Taivaną, po to – į Kiniją ir Indiją. Išsivysčiusiose šalyse išliko muzikinių CD infrastruktūra, tačiau ji gyvuos neilgai.

Iki 2012 metų pabaigos visos pagrindinės garso įrašų kompanijos nutrauks vadinamųjų „Audio CD“ platinimą, skelbia Side-line.com.

Kaip galima nuspėti, muzikiniai kūriniai daugiausia bus platinami skaitmeniniu formatu, naudojant tokius muzikinius interneto servisus, kaip „Apple iTunes“ ir panašiai. Muzikos įrašų kompanijos patiria nemažai išlaidų pardavinėdamos muziką CD diskuose. Tai ir sandėliavimas, transportavimas ir net neparduotų kopijų utilizacija.

Pardavimai internetu ne tik sumažins tiesiogines išlaidas. Taip bus galima išvengti daugybės kai kuriose šalyse egzistuojančių mokesčių, o taip pat ir tarpininkų, kurie egzistavo muzikinių CD industrijoje.

Aišku, garso įrašų kompanijos pasilieka sau teisę išskirtiniais atvejais išleisti ribotas garso CD partijas. Tačiau tai daugiau apsiribos specialiomis akcijomis. Tokių išskirtinių CD pardavimu užsiims didžiausia pasaulyje el. parduotuvė – „Amazon“. Kitaip tariant, į mažmeninę prekybą didžiausių pasaulyje garso įrašų studijų CD diskai nebesugrįš.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius