Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mygtukiniai telefonai Lietuvoje – jau retenybė

Atlikus gyventojų apklausą išaiškėjo, kad išmaniuosius telefonus turi 9 iš 10 šalies gyventojų, besinaudojančių mobiliuoju ryšiu, o mygtukinius įrenginius vis dar naudoja tik labai nedidelė visuomenės dalis. Visgi ekspertai visiško mygtukinių telefonų išnykimo dar nežada, rašoma pranešime spaudai.
„Nokia 3310“
„Nokia 3310“

„Telia“ užsakymu atlikta gyventojų internetinė apklausa rodo, kad vien mygtukinius telefonus naudoja tik 4 proc. respondentų, o absoliuti dauguma – 86 proc. – kišenėse nešiojasi vien išmaniuosius telefonus. Įdomu tai, kad dar dešimtadalis gyventojų turi bei naudojasi ir išmaniuoju, ir mygtukiniu įrenginiu.

Išmaniųjų pergalė akivaizdi

Tai, kad Lietuvoje jau įsigalėjo išmanieji telefonai, „Telia“ produktų ir paslaugų plėtros vadovės Elinos Dapkevičienės teigimu, rodo ne tik atlikta apklausa, bet ir, pavyzdžiui, mobiliųjų duomenų sunaudojimo rodikliai.

„Išmaniųjų populiarėjimo ženklus stebime jau seniai matydami, kaip sparčiai auga gyventojų apetitas mobiliesiems duomenims. Dar prieš trejus metus vienas mūsų klientas per mėnesį vidutiniškai sunaudodavo 2 GB, pernai – daugiau kaip 5 GB, o šiuo metu – jau apie 8 GB duomenų. Absoliuti dauguma šių duomenų persiunčiami naudojant 4G ryšį, kurį palaiko tik išmanieji telefonai“, – teigia E.Dapkevičienė.

Taigi eksperto nestebina, kad pirmenybę gyventojai teikia būtent išmaniesiems telefonams, kurie leidžia patogiai naršyti internete, kokybiškai fotografuoti, filmuoti ir iš karto dalintis akimirkomis su draugais ar šeima socialiniuose tinkluose, žiūrėti video turinį, žaisti įvairius žaidimus ir panašiai.

Mygtukiniai telefonai dar neišnyks

Įprasta galvoti, kad mygtukinius telefonus dažniausiai renkasi vyresnio amžiaus žmonės. Tačiau, kaip pastebi E.Dapkevičienė, tai tikrai nebėra taisyklė.

„Išmaniuosius telefonus prisijaukina vis daugiau vyresnio amžiaus žmonių. Savo salonuose mes rengiame specialius mokymus senjorams ir matome, kad pabandę naudotis išmaniuoju ir sužinoję daugiau apie jų suteikiamas galimybes, drąsiai renkasi pažangesnius telefonus“, – pasakoja „Telia“ ekspertė.

Tiesa, anot jos, tai nereiškia, kad mygtukiniai telefonai artimiausiu metu visiškai išnyks. Tokius telefonus ir toliau rinksis tam tikra dalis gyventojų, kurių poreikius geriau patenkina būtent mygtukiniai įrenginiai. Tokio pasirinkimo priežasčių gali būti labai įvairių, pavyzdžiui, reikalinga itin ilgai tarnaujanti baterija arba sprendimą lemia profesija, kurią dirbant kyla didelė rizika telefoną sudaužyti ar kitaip sugadinti.

Kokie telefonai populiariausi?

Apklausa taip pat atskleidė, kokio gamintojo telefonus labiausiai pamėgę šalies gyventojai. Paaiškėjo, kad populiariausi Lietuvoje yra „Samsung“ telefonai – juos turi 44 proc. apklaustųjų. Antrą vietą užima „Huawei“ – 24 proc. turėtojų. Trečią-ketvirtą vietas dalijasi „Nokia“ ir „Apple“ – šių gamintojų telefonus naudoja atitinkamai po 14 proc. žmonių.

Bet ties šiais gamintojais nesustojama: Lietuvoje yra vartotojų, kurie renkasi „Xiaomi“, „Sony“, LG, HTC, „OnePlus“ telefonus. Pavieniai žmonės nurodė turintys ir „Alcatel“, „Nous“, „Blackberry“ ir kitų, mažiau populiarių gamintojų įrenginius. O tie vartotojai, kurie vis dar renkasi mygtukinius telefonus, akivaizdžiai prioritetą skiria „Nokia“ prekės ženklui.

Gyventojų apklausą apie mobiliuosius telefonus ir jų pasirinkimą „Telia“ užsakymu atliko tyrimų bendrovė „Kantar TNS“. Apklausa buvo vykdoma internetu šių metų vasarį, o joje dalyvavo 1 018 respondentų (18-60 metų amžiaus) iš visos Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius