Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N97 – „Nokia“ pasaulio užkariautojas (video)

Kompanijai „Apple“ pristačius išmaniojo telefono „iPhone 3G S“ versiją, „Nokia“ žiebia atgal – artimiausiu metu prekyboje pasirodys telefonas N97, į kurį „Nokia“ deda didžiules viltis.
Nokia N97
„Nokia N97“ / Gamintojo nuotr.

Į „Nokia N97“ pristatymą Suomijoje žurnalistus sukvietę kompanijos atstovai vieną po kito žėrė išmaniojo telefono pranašumus. „Tai net ne telefonas. Tai mobilusis kompiuteris“, – taip trumpai ir aiškiai telefoną apibūdino „Nokia N-series“ direktorius Juha N.Kokkonenas.

Naujojo išmaniojo telefono startas bus tikrai masinis – jau šį mėnesį jį bus galima nusipirkti 75 šalyse. Lietuvoje N97 pasirodys birželio pabaigoje. Jo kaina prekybos vietose turėtų būti apie 2,4 tūkst. Lt.

N97 galimybės

Išmanusis telefonas skirtas prie interneto prisirišusiems vartotojams. Jis turi 3,5 colių liesti jautrų ekraną, kurį paslinkus šonu atidengiama QWERTY klaviatūra. Pagrindinį ekraną galima konfigūruoti pagal poreikius – išsikelti dažniausiai naudojamas programas, laikrodį, temperatūrą, valiutų kursus, RSS prenumeratas ar „Facebook“ profilį, kurie bus atnaujinami realiu laiku. Prie interneto telefonas gali jungtis paprastu GPRS, 3G ar bevieliu WiFi ryšiu.

G.Gasiulio nuotr./Nokia N97 iamanusis telefonas
Nokia N97

Be to, N97 turi 32 gigabaitų (GB) vidinę atmintį, kurią galima praplėsti iki 16 GB microSD kortele. Telefonas turi ir įprastą ausinių lizdą, ir vidinius garsiakalbius. Išmaniajame telefone įmontuota 5 megapikselių kamera su LED blykste, taip pat GPS imtuvas.

Žinoma, galima gauti ir siųsti el.laiškus, sinchronizuoti aparatą su kompiuteriu, kelti failus į kompiuterį, internetą ar rodyti televizoriaus ekrane, kurti kalendoriaus įrašus, taip pat galimi vaizdo skambučiai ir kitos pagrindinės telefonų funkcijos.

Įspūdžiai

Telefonas pagamintas iš kokybiškų detalių, taigi nors ekranas atsislenka kietai, galima nebijoti, kad ims klibėti (anksčiau teko išbandyti į šį telefoną panašų „Sony Ericsson“ „Xperia X1“, kuris panaudojus kelias dienas ėmė šiek tiek klibėti – panašu, kad N97 tai negresia).

Kitaip nei „iPhone“, N97 reaguoja ne į šilumą, o į paspaudimą. Prie to reikia priprasti, pirmosiomis dienomis gali būti sudėtinga naršyti internete (pavyzdžiui, užuot paslinkę puslapį, galite netyčia aktyvuoti nuorodą). Tiems, kurie prie liesti jautraus ekrano neįpras, skirti valdymo mygtukai (aukštyn, žemyn, kairėn, dešinėn ir OK), esantys šalia klaviatūros, arba su telefonu pridedamas „pagaliukas“.

Padavėjams telefonas netiks, kadangi naudoti viena ranka yra sudėtinga. Na, surinkti telefono numerį ar trumpą SMS galima, tačiau įkelti naują įrašą į „Facebook“ ar patikrinti paštą sudėtinga.

Trumpiau sakant, jei „iPhone“ nepatinka, bet norisi ko nors panašaus, siūlyčiau atkreipti dėmesį į N97. Arba jei mėgstate turėti „viską viename“.

Daugiau informacijos apie „Nokia N97“ rasite čia.

Taip pat siūlome pažiūrėti trumpą telefono pristatymą-išbandymą:

 

VIDEO: Trumpas "Nokia N97" pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius