Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „Linkomanijos“ byla: atliktos kratos, paimti privatūs kompiuteriai ir dokumentai

Pajudėjo dar viena byla, susijusi su „torrent“ tinklalapiu linkomanija.net. Policija atliko kratas šį tinklalapį neva administravusios bendrovės „n5“ patalpose bei šios įmonės vadovo Kęsto Ermano namuose.
Socialiniai tinklai naudojami ne tik bendravimui ir savirašikai, bet ir įvaizdžio kūrimui
Nešiojamieji kompiuteriai. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vilniaus policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kratas pradėjo trečiadienį ryte, apie 7.30 val. Pareigūnai įėjo į UAB „n5“ buveinės patalpas bei K.Ermano namus ir atliko kratas, kurios truko apie tris su puse valandų. Pareigūnai paėmė dalį dokumentų, o iš K.Ermano namų išnešė ir penkis asmeninius kompiuterius – ne tik K.Ermano, bet ir jo šeimos narių.

„Jie ieškojo kažkokių įrodymų, kuriuose būtų rodoma, kad aš esu vis dar administratorius linkomanija.net“, – naujienų portalui 15min.lt sakė K.Ermanas.

Asm. arch. nuotr./Kęstas Ermanas.
Asmeninio archyvo nuotr./Kęstas Ermanas.

Anot jo, ši byla buvo pradėta, kai pernai metų pabaigoje Lietuvos antipiratinės veiklos asociacija (LANVA) kreipėsi su pareiškimu į policiją, esą Linkomanija.net yra vykdoma nelegali veikla. Pareigūnai gavo informacijos, esą tinklalapį gali administruoti UAB „n5“, kurios vadovas yra K.Ermanas. „Ten taip ir buvo parašyta, jog jie mano, kad tiesiog įmonė vis dar užsiima administravimu svetainės, ir turbūt tikėjosi kažkokių dokumentų rasti. Teismas išdavė (kratos orderį)“, – sakė K.Ermanas.

Jam pačiam byloje jokie įtarimai ar kaltinimai kol kas nėra pateikti. „Pačiam įtarimų kol kas jokių nėra, manęs net įtariamuoju jie nevadina. Liudytojas ar kažkas tokio“, – teigė pašnekovas. Pareigūnai jo sulaikę nebuvo, tačiau kratos metu neleido išeiti iš namų.

K.Ermanas pridūrė, kad teismo sprendimą išduoti kratos orderį galima apskųsti per 7 dienas, šia galimybe jis ketina pasinaudoti.

Susisiekti su tyrimą atliekančiais pareigūnais naujienų portalui 15min.lt ketvirtadienį nepavyko.

Primename, kad UAB „n5“ ir jos vadovą į teismą jau yra padavusi korporacija „Microsoft“, siekianti, kad tinklalapis linkomanija.net būtų uždarytas.

JAV programinės įrangos gigantė „Microsoft“, atstovaujama advokatų kontoros „Baltic Law“, į Vilniaus apygardos teismą dėl tinklalapio linkomanija.net veiklos kreipėsi šįmet sausio 15 dieną.

Vienas iš teismui pateiktų įrodymų – su anstoliu atlikto stebėjimo rezultatai, kurių metu buvo užfiksuota „Microsoft“ priklausančios programinės įrangos atsisiuntimo procedūra.

Ieškinyje nurodyta, kad nustatyta žala siekia apie 107 mln. Lt, ir prašoma teismo skirti maksimalią kompensaciją, numatytą pagal Autorių ir gretutinių teisių įstatymą – 130 tūkst. Lt. Taip pat buvo prašoma areštuoti UAB „n5“ turtą ir banko sąskaitas, K.Ermano turtą ir sąskaitas, uždaryti tinklalapį ir įpareigoti nutraukti interneto paslaugų teikimą tretiesiems asmenims, kol bus sprendžiama civilinė byla. Tačiau pirmieji įvykę teismai „Microsoft“ buvo nepalankūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius