Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji „Ikea“ programėlė leis apstatyti savo namus virtualiais baldais

Bendrovei „Apple“ pradėjus platinti naują išmaniesiems įrenginiams skirtą „iOS 11“ operacinės sistemos versiją, įmonė „Ikea“ parodė, kokia gali būti labai praktiška nauda iš papildytosios realybės programėlių: prekiautojai baldais dabar per naują programėlę leidžia savo galimiems klientams patikrinti, kaip vienokie ar kitokie baldai atrodytų jų namuose, jų neperkant, rašo „The Verge“.
„Ikea Place“ programėlė turėtų apsaugoti nuo tokių situacijų
„Ikea Place“ programėlė turėtų apsaugoti nuo tokių situacijų / Stopkadras
Temos: 2 IKEA „Apple“

Naujoji „Ikea Place“ programėlė, skirta telefonams su „iOS 11“, parengta taip, kad naudotojui būtų labai paprasta pasirinkti produktus iš populiariausių kategorijų arba filtruoti juos pagal paskirtį (pvz., vaikiškų prekių ar biuro baldų). Kol kas konkrečių produktų paieškos funkcijos nėra, nors būtų naudinga – iš viso programėlėje yra sukurta apie 2000 virtualių produktų, atitinkančių realius.

Jos naudotojai gali patikrinti, pavyzdžiui, ar „Malm“ spintelė tilps po darbo stalu, ar keturvietę sofą „Vimle“ įmanoma įgrūsti į svetainę, kur namie galima būtų įtaisyti vaikišką lovelę ir panašiai. Panašu, kad virtualūs produktai labai tiksliai atitinka realiųjų daiktų matmenis ir spalvą, tačiau jų trimačiai atvaizdai vis dar yra šiek tiek sintetiniai, primenantys žaidimą „The Sims“.

VIDEO: IKEA PLACE: Genuine Augmented Reality furniture app using Apple ARKit

Jau anksčiau „Ikea Catalog“ programėlė siūlė panašų trimatės vizualizacijos įrankį, tačiau jo vartotojo sąsaja buvo kur kas mažiau patogi, programėlė korektiškai veikė tik turint popierinį katalogą, be to, buvo galima suabejoti joje aprašytų trimačių produktų matmenų tikslumu. „Ikea Place“ atveju žadama, kad programėlėje esantys baldai 98 proc. tikslumu atitinka realių daiktų dydį.

VIDEO: Introducing IKEA Place

Kai kurie JAV baldų prekybos tinklai turi sukūrę panašias programėles, kurios veikia įrenginiuose su įjungta „Google Tango“ technologija, tačiau jos išplitimas yra labai ribotas – reikia, kad vartotojai turėtų „Asus ZenFone AR“ arba „Lenovo Phab 2 Pro“.

Tuo tarpu „Ikea Place“ turės kur kas geresnes galimybes pasiekti vartotojus – ją galės išbandyti visi„iOS 11“ naudotojai. Būtent didelė galima „iOS 11“ skvarba yra priežastis, dėl kurios „Ikea“ pasirinko kurti programėlę naudojant „Apple ARKit“ technologiją, sakė „Ikea“ skaitmeninės transformacijos vadovas Michaelis Valdsgaardas. „Apple“ yra tie, kurie pasiekia daugybę žmonių, – sakė Švedijos giganto atstovas.

„Ikea Place“ iš „Apple App Store“ galima atsisiųsti nemokamai. Tiesa, panašu, kad bent kol kas – tik vartotojams, esantiems JAV, nors labai pagrįstai galima tikėtis šios programėlės ir kitoms rinkoms. Kai kurie šios programėlės naudotojai skundžiasi, kad nukreipus telefono kamerą į baltą foną pradeda mirgėti ekranas, tačiau veikiausiai nepatenkinti yra tik „iPhone 6“ ir senesnių telefonų naudotojai: norint, kad „Ikea Place“ veiktų korektiškai, reikia, kad telefone būtų bent A9 procesorius. O tai reiškia, kad visą programėlės naudą galės patirti visi tie, kurie turi „iPhone 6S“ ar naujesnį telefoną arba „iPad Pro“ ar „iPad“ su 9,7 colių įstrižainės ekranu.

Beje, „Ikea“ – toli gražu ne vieninteliai, pasiūlę papildytosios realybės programėlę „iOS 11“ naudotojams – jau dabar „App Store“ galima rasti ne vieną papildytosios realybės galimybes išnaudojantį žaidimą.

VIDEO: Playing AR Games with new iOS 11 update!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius