Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina matematika: „Samsung“ iš „iPhone X“ uždirbs daugiau nei iš „Galaxy S8“

Naujas straipsnis leidinyje „The Wall Street Journal“ teigia, kad Pietų Korėjos įmonė „Samsung“ už kiekvieną parduotą „iPhone X“ uždirbs 110 JAV dolerių, rašo „The Verge“.
„Samsung“ ir „Apple“ prekės ženklai
„Samsung“ ir „Apple“ prekės ženklai / Scanpix nuotr.

Reikia patikslinti, kas „Samsung“ yra įmonių konglomeratas, o šiuos pinigus už „iPhone“ uždirbs komponentų gamybos padalinys, bet ne „Samsung Electronics“, vykdantys „Galaxy“ serijos išmaniųjų telefonų gamybą ir paprastiems vartotojams žinomi kur kas geriau. „The Wall Street Journal“ skaičiavimais, „Samsung“ uždarbis iš „Apple“ komponentų gamybos bus toks didelis – net 4 mlrd. JAV dolerių – kad jam neprilygs ir uždarbis iš „Galaxy S8“ komponentų gamybos.

„Samsung“ yra vienintelė įmonė, kuri OLED ekranus, NAND atmintines bei DRAM lustus geba gaminti tokiais kiekiais, kurie atitiktų „iPhone“ įrenginių paklausą, o „iPhone“ yra pagrindinis „Apple“ pajamų šaltinis. Ir, kaip pažymi „The Wall Street Journal“ šie detalių užsakymai sudarys tikrai nemenką „Samsung“ komponentų gamybos verslo pajamų dalį (tiksliau – 35 proc.).

Tokia padėtis iliustruoja ganėtinai keistus verslo ryšius technologijų versle – įmonės, kurios prekiaujant išmaniaisiais telefonais yra patys didžiausi konkurentai, nevengiančios pasikapoti ir teismo salėse, tuo pačiu yra labai smarkiai priklausomos viena nuo kitos.

VIDEO: Why Apple Needs Samsung

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius