-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina: „Microsoft“ atnaujins „Windows Notepad“

Dešimtis metų be jokių funkcinių pokyčių naudota „Windows Notepad“ programa galų gale susilaukė „Microsoft“ inžinierių dėmesio: joje atsiras gana didelis naujų funkcijų kiekis, rašo „The Verge“.
„Microsoft Windows 10“
„Microsoft Windows 10“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujas funkcijas išbandyti galėsime tada, kai bus išleistas ateinantis „Windows 10“ naujinys. Akivaizdu, kad „Microsoft“ išklausė pageidavimus tų vartotojų, kurie „Notepad“ naudoja kaip priemonę programuoti, skaityti veiksmų žurnalus ar paprasčiausią tekstų redaktorių.

Taigi, netrukus šioje programoje atsiras teksto paieškos ir pakeitimo funkcija, o taip pat – galimybė tekstą priartinti arba atitolinti. Be to, „Microsoft“ į „Notepad“ įtrauks platesnį eilutės pabaigos simbolių spektrą: iki šiol per „Notepad“ atidarius tekstus, parašytus „MacOS“ ar „Linux“ operacinėse sistemose, jie būdavo atvaizduojami ne visai korektiškai. Pagal nutylėjimą bus rodoma ir būklės eilutė (angl. status bar), kurioje bus matoma žymeklio padėtis eilutės ir stulpelio koordinačių sistemoje.

Taip pat „Notepad“ išmoks reaguoti į ctrl+backspace kombinaciją, leisiančią ištrinti ankstesnį žodį, atsiras geresnis didelės apimties rinkmenų palaikymas. Pažymėjus žodį „Notepad“ programoje galėsite iškart atlikti jo paiešką internete (tiesa, tik per „Bing“ paieškų variklį).

Kiek anksčiau „Microsoft“ patobulino taip pat ilgą laiką nesikeitusį konsolės funkcionalumą ir pateikė staigmeną: į „Windows 10“ įtraukė „Linux“ komandinę eilutę.

Naujinys su dar nematytomis „Notepad“ galimybėmis viešai turėtų būti išplatintas šį rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius