-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamas „iPhone“ – tik šlamštlaiškiuose

„Kaspersky Lab“ užfiksavo maksimalų per pastaruosius dvejus metus kenkėjiškų priedų turinčių šlamštlaiškių skaičių. 2016 m. trečiąjį ketvirtį bendrovės apsaugos sprendimai sustabdė per 73 mln. išpuolių taikant kenkėjiškus priedus laiškuose, ir tai ne tik 37 proc. daugiau nei prieš tai buvusį ketvirtį, bet ir didžiausias skaičius nuo 2014 m. Kaip išsiaiškino ekspertai, daugiausia atvejų panašūs priedai turėjo „Trojos“ programų, kurios įkraudavo šifruotojus į užkrėstą sistemą.
„iPhone 7“
„iPhone 7“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kalbant apie šalių, tapusių kenkėjiškų šlamštlaiškių taikiniu, sąrašą – į pirmąjį trejetuką pateko Vokietija (13 proc.), Japonija (9 proc.) ir Kinija (8 proc.).

Šlamštlaiškių išpuolių geografija; 2016 m. trečiasis ketvirtis:

„Kaspersky Lab“ iliustr./SPAM atakų geografija
„Kaspersky Lab“ iliustr./SPAM atakų geografija

Iš viso šlamštlaiškių dalis pasaulio sraute vasaros pabaigoje–rudens pradžioje sudarė 59 proc., t. y. šeši iš dešimties gavėjo gaunamų laiškų buvo nepageidaujami.

Daugiausia šlamštlaiškių platintojai siūlė brangią buitinę techniką ir elektros prekes, konkrečiai ką tik rinkoje pasirodžiusį naujos kartos „iPhone“.

Tarp šlamštlaiškių trečiąjį ketvirtį buvo laiškų su pasiūlymais nemokamai išbandyti kokią nors prekę, kurią vėliau galima pasilikti nuolatiniam naudojimui. Daugiausia šlamštlaiškių platintojai siūlė brangią buitinę techniką ir elektros prekes, konkrečiai ką tik rinkoje pasirodžiusį naujos kartos „iPhone“. Prekes šlamštlaiškių autoriai žadėdavo atsiųsti paštu ir, tuo prisidengdami, išviliodavo naudotojų asmeninius duomenis, taip pat prašė apmokėti nedideles pašto išlaidas. Ir jokių garantijų, kad interneto naudotojai gaus originalią tinkamos kokybės prekę arba bet kokią prekę apskritai.

„Kaspersky Lab“ iliustr./Šlamštalaiškių pavyzdys
„Kaspersky Lab“ iliustr./Šlamštalaiškių pavyzdys

„Kaspersky Lab“ taip pat užfiksavo sukčiavimo išpuolių augimą. Trečiąjį ketvirtį bendrovės sprendimai sustabdė 37 mln. perėjimo į netikrus tinklalapius bandymus, tai apytiksliai 5 mln. atvejų daugiau nei antrąjį ketvirtį. Pagrindinis sukčių taikinys buvo finansinės organizacijos, pirmiausia bankai, – šiai kategorijai teko daugiau nei ketvirtadalis (27 proc.) visų išpuolių.

Išsamiai apie dėl šlamštlaiškių kylančias grėsmes skaitykite „Kaspersky Lab“ ataskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius