Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamas vaizdo analizės sprendimas padės gauti naudingos informacijos iš stebimų patalpų

„Mobotix“ pristato unikalų vaizdo analizės sprendimą „MxAnalytics“, kuris padeda iš realiuoju laiku fiksuojamo vaizdo gauti informacijos, nematomos plika akimi. Naujasis sprendimas, kol kas veikiantis su sferinio tipo kameromis „Mobotix Q24M“, gali būti pritaikytas tokiose vietose kaip nedidelės parduotuvės, muziejai ar net oro uostai ir padėti rinkti aktualią statistinę informaciją, vėliau pritaikomą rinkodaros ar procesų optimizavimo srityje.
Vaizdo analizės sprendimas „MxAnalytics“ padeda iš realiuoju laiku fiksuojamo vaizdo gauti informacijos, nematomos plika akimi.
Vaizdo analizės sprendimas „MxAnalytics“ padeda iš realiuoju laiku fiksuojamo vaizdo gauti informacijos, nematomos plika akimi. / „Mobotix“ nuotr.
Temos: 1 Filmavimas

Sprendimas „MxAnalytics“ leidžia realiuoju laiku analizuoti žmonių ar objektų judėjimą visoje patalpoje. Pavyzdžiui, kadro vietos, kuriose judėjimas kartojasi dažniausiai, pažymimos raudona spalva, o ten, kur judesių mažiau – mėlyna spalva. Taip pagal judesių dažnį sukuriamas unikalus spalvotas žemėlapis, padedantis pamatyti, kurios lentynos parduotuvėje ar eksponatai muziejuje pritraukia didžiausią dėmesį.

Kita naudinga „MxAnalytics“ funkcija – galimybė kadre nustatyti specialias linijas, pagal kurias bus skaičiuojami jas kirtę žmonės ar kiti objektai. Todėl, nustačius linijas prie patalpos praėjimų, galima tiksliai išmatuoti, kiek žmonių į ją patenka, kuriais praėjimais jie linkę naudotis dažniausiai, kokie lankytojų srautai vyrauja tam tikru laiku.

Apdoroti vaizdo analizės duomenys gali būti teikiami kartą per valandą, dieną ar savaitę, o ataskaitos suformuojamos automatiškai ir pateikiamos per interneto naršyklę, išsiunčiamos nustatytais el. pašto adresais, jas taip pat galima pasiekti per programą „MxControlCenter“. Sprendimo „MxAnalytics“ sąsaja išsiskiria vartotojui draugiška aplinka ir nesudėtingu konfigūravimu.

„Mobotix“ kamera „Q24M“, kuriai skirtas minėtas vaizdo analizės sprendimas, nuo kitų vaizdo stebėjimo kamerų skiriasi vadinamuoju „viskas viename“ funkcionalumu. Tai reiškia, kad kameroje integruotas vaizdo apdorojimo ir valdymo lustas ir didelės talpos ilgalaikė atmintinė, todėl vaizdo įrašymui ir išsaugojimui nereikia naudoti papildomo įrenginio, tokio kaip kompiuteris ar serveris. Stebimo vaizdo analizę, remiantis „MxAnalytics“ sprendimu, taip pat atlieka pati kamera. Toks kameros veiksenos modelis leidžia papildomai neapkrauti duomenų perdavimo tinklų, sumažina bendras vaizdo stebėjimo sistemos palaikymo ir priežiūros sąnaudas.

Šiuo metu „Mobotix“ plėtoja „MxAnalytics“ vaizdo analizės funkcijas kamerų „Q24M“ modeliuose. Ši patvari „Mobotix“ kamera reikalauja itin mažai priežiūros ir gali būti nepastebimai įrengta praktiškai bet kokio tipo patalpoje dėl jos elegantiškos ir kompaktiškos formos. „MxAnalytics“ sprendimu galima naudotis nemokamai įdiegus naujausią kameros „Q24M“ tvarkyklę (firmware V.4.1.4.11). Ši funkcija taip pat gali būti pritaikyta ir senesniems kameros „Q24M“ modeliams atnaujinus jų programinę įrangą. Ateityje planuojama „MxAnalytics“ funkcijas integruoti ir į kitus „Mobotix“ kamerų modelius.

Be to, naujausia vaizdo valdymo programos „MxControlCenter“ versija (2.5.2) taip pat palaiko „MxAnalytics“ funkcijas. Taip galima analizuoti vaizdą, stebimą per kelias skirtingas kameras, ir dar labiau išplėsti informacijos rinkimo galimybes. Ši programa nemokamai pateikiama „Mobotix“ svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius