-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nešiojamų kompiuterių gamintojai sunerimę dėl naujo „Apple“ patento

Bendrovė „Apple“ JAV patentų ir prekių ženklų tarnybai (angl. United States Patent and Trademark Office) neseniai padavė naują paraišką, kuria siekiama užpatentuoti kompiuterinį lizdą, apjungiantį USB ir SD atminties kortelių sąsajas.
„Apple“ užpatentavo naujo tipo sąsają informacijos perdavimui, tikriausiai, siekdama dar labiau sumažinti savo gaminamų nešiojamųjų kompiuterių storį
„Apple“ užpatentavo naujo tipo sąsają informacijos perdavimui, tikriausiai, siekdama dar labiau sumažinti savo gaminamų nešiojamųjų kompiuterių storį / PatentlyApple.com iliustr.

Jungtinis lizdas leistų dar labiau suploninti nešiojamų kompiuterių korpusus. Antra vertus, Taivano itin plonų nešiojamųjų kompiuterių gamintojai jau dabar yra susirūpinę, kad minėtas „Apple“ patentas gali suteikti amerikiečių korporacijai konkurencinį pranašumą šiame rinkos segmente.

Ekspertų teigimu, paprastai SD atminties kortelių lizdo plotis sudaro apie 27,1 mm, o USB lizdo – apie 13,5 mm. Jeigu abu lizdai bus apjungti į vieną, tai padės atlaisvinti apie 12-13 mm ploto nešiojamo kompiuterio šone. Pastarąjį būtų galima panaudoti naujų periferinių jungčių diegimui.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai nešiojamųjų kompiuterių gamintojai atkreipia dėmesį į „Apple“ patentuojamas technologijas. Priminsime, kad prie kurį laiką JAV bendrovė padavė paraišką, siekiama užpatentuoti pleišto formos „MacBook Air“ korpusą, kuris vizualiai suplonėja, žvelgiant nuo ekrano lietimui jautraus laukelio link. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius