-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Net ir užblokavus „Twitter“, turkai per socialinį tinklą sugebėjo išsiųsti 1,2 mln. žinučių

Turkijos premjerui Recepui Tayyipui Erdoganui paskelbus, kad Turkijoje blokuojamas socialinis tinklas „Twitter“, šalies gyventojai ėmė naudotis alternatyviais būdais skelbti „Twitter“ žinutes, tam naudodami SMS, DNS, VPN ar tinklą „Tor“.
„Twitter“ Turkijoje
„Twitter“ Turkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tinklalapis mashable.com skelbia socialinės žiniasklaidos analizavimo įmonės „Sysomos“ informaciją, kad užblokavus socialinį tinklą „Twitter“ jame buvo išsiųsta 1.2 mln. žinučių per naktį. Palyginimui, per 48 val. prieš uždarymą išsiųstų žinučių skaičius siekė 7,3 milijono.

Be to, gerokai padaugėjo ir pranešimų apie Turkiją „Twitter“ tinkle tarptautinėje bendruomenėje: žinučių, kuriose būtų minimi žodžiai Turkija ir „Twitter“, skaičius Turkijoje užblokavus socialinį tinklą išaugo 400 kartų.

Turkijos Premjero spaudos tarnyba anksčiau teisinosi, kad „Twitter“ atstovai ignoruoja kai kurias Turkijos teismų nutartis, kuriomis socialiniam tinklui liepta panaikinti nuorodas, kuriomis esą skundėsi Turkijos piliečiai.

Per korupcijos skandalą vasario pabaigoje R.Erdoganas apkaltino lobistus, atakuojančius Turkijos valdžią „Twitter“ žinutėmis.

Praėjusiais metais per Gezi parke vykusius protestus Turkijos premjeras socialinį tinklą „Twitter“ apibūdino kaip bėdą, ir pareiškė, kad šioje platformoje skleidžiama daug melo.

Kovo 6 dieną jis pagrasino užblokuoti ir „Facebook“ su „Youtube“, jeigu to prireiks. „Hurriyet Daily“ pažymi, kad „Youtube“ Turkijoje vis užblokuojamas jau kelerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius