-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Nokia“ dar nemirė – pristatytas planšetinis kompiuteris N1 su „Android Lollipop 5.0“

Antradienį „Nokia“ pristatė su „Android“ operacine sistema veikiantį planšetinį kompiuterį N1, taip pažymėdama suomių kompanijos sugrįžimą į rinką. Daugeliui ekspertų šis ėjimas netikėtas, nes „Nokia“ telefonų gamybos padalinį praėjusių metų balandį už 7,2 mlrd. dolerių pardavė „Microsoft“.
Nokia pristatė naują produktą – planšetinį kompiuterį N1
Nokia pristatė naują produktą – planšetinį kompiuterį N1 / Scanpix nuotr.

„Nokia N1“ turi 7,9 colio įstrižainės ekraną ir 6,9 mm storio aliuminio korpusą. Į akis krinta tai, kad planšetės dizainas primena „iPad Mini“. N1 veikia su naujausia „Android Lollipop 5.0“ operacine sistema, turi „Intel Atom Z3580“  2,4 GHz taktinio dažnio procesorių, „Micro USB jungtį. Planšetinio kompiuterio kaina prasidės nuo 249 dolerių.

Pasak „Micrososft“, pagal sutartį ji turi teisę „Nokia“ vardu gaminius žymėti dar dešimtį metų.

Planšetiniu kompiuteriu pirmiausiai bus pradėta prekiauti Kinijoje 2015 m. pradžioje. „Nokia“ praneša, kad įrenginio pati negamino ir savo prekės ženklą, dizainą bei programinę įrangą perleido trečiai šaliai – Taivano bendrovei „Foxconn“.

„Tai nuostabus produktas visiems „Nokia“ gerbėjams ir kiekvienam, kas dar nerado sau tinkamos „Android“ planšetės“, – kalbėjo „Nokia Technologies“ produktų vadovas Sebastianas Nystromas, kuris naują planšetę pristatė Helsinkyje vykstančioje technologijų konferencijoje „Slush“.

„Microsoft“ po telefonų padalinio įsigijimo pardavinėjo „Nokia“ prekės ženklu pažymėtus įrenginius, o ne per seniausiai pasirodė pirmasis „Micrososft“ išmanusis tik su „Lumia“ pavadinimu.

„Microsoft“ yra sakiusi, kad „Nokia“ prekės ženklą naudos ne pačios aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų žymėjimui. Pasak „Micrososft“, pagal sutartį ji turi teisę „Nokia“ vardu gaminius žymėti dar dešimtį metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius