Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nokia“ perka bendrovę „Scalado“

„Nokia“ pranešė baigusi bendrovės „Scalado“ technologijų ir intelektinės nuosavybės įsigijimą, rašoma IT naujienų tinklaraštyje Thenextweb.com. Apie ketinimą nusipirkti fotografavimo programinę įrangą mobiliems telefonams gaminančią kompaniją „Nokia“ buvo paskelbusi prieš kelias savaites.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nokia

Už galimybę savo produkcijoje naudoti šiuos sprendimus „Scalado“ įmonei
licencinius mokesčius moka penki didieji mobiliųjų įrenginių gamintojai,
taip pat pagrindinių mobiliųjų platformų kūrėjai

Sulig šiuo sandoriu padidėjo ir Suomijos telefonų gamintojo darbuotojų gretos, kadangi apie 50 „Scalado“ dirbusių vaizdo fiksavimo technologijos specialistų nuo šiol yra „Nokia“ samdiniai.

Nėra žinoma kiek buvo sumokėta už „Scalado“, kuriai šiuo metu priklauso daugiau kaip 50 skirtingų patentų. „Nokia“ taip pat nepanoro atskleisti ką ketina daryti su įsigyta intelektine nuosavybe. Išplatintame pranešime spaudai minima tik tiek, kad nauji fotografavimo sprendimai bus diegiami į „Lumia“ serijos išmaniuosius telefonus.

Švedijoje veikiančios bendrovės „Scalado“ kuriama programinė įranga leidžia užfiksuoti, peržiūrėti ir redaguoti aukštos raiškos nuotraukas eikvojant itin nedaug įrenginio baterijos ir naudojant nedidelį operatyviosios atminties kiekį. Už galimybę savo produkcijoje naudoti šiuos sprendimus „Scalado“ įmonei licencinius mokesčius moka penki didieji mobiliųjų įrenginių gamintojai, taip pat pagrindinių mobiliųjų platformų kūrėjai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius