-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„nowJapan“ POP savaitgalis: nuo kalbančių robotų iki elektroninės muzikos dirbtuvių

Jau šį savaitgalį vilniečius ir miesto svečius į „Litexpo“ parodų rūmus sukvies kasmetinis tradicinės ir šiuolaikinės Japonijos kultūros festivalis „nowJapan 2014”. Šeštąjį kartą vykstantis vienas spalvingiausių metų renginių šiemet žiūrovų lauks su dar įdomesne programa ir daugiau pramogų.
Robotas laiko šiaudelį.
Robotas laiko šiaudelį. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Festivalio tikslas – atskleisti, kokia įvairialypė ir įdomi yra šiandienės Japonijos kultūra. Todėl mums svarbu skirti dėmesį tiek populiariajai, tiek aukštajai šios šalies kultūrai,“ – sako vienas festivalio organizatorių Sergejus Grigorjevas.

Pirmoji festivalio dalis „Pop Japonija“, dedikuota populiariajai šalies kultūrai, kurios metu žiūrovai galės išvysti kalbančius robotus ir su jais pabendrauti, sužinoti apie japonų siaubo filmų kultūrą, Godzilos personažo raidą bei populiarumo priežastis.

„Pop Japonija“ savaitgalio metu daug dėmesio bus skiriama kostiuminio fenomeno Cosplay personažams bei jų atlikėjams.  Cosplay – unikalus kultūrinis reiškinys, kai žmonės ne tik viešumoje dėvi įspūdingus kostiumus, tačiau turi atskirą savo personažo vardą ir jį vaidina. Nors daugelis lietuvių apie šį reiškinį gali būti nieko negirdėję, Cosplay personažų bendruomenė mūsų šalyje yra įspūdinga ir nuolat auga. Juos festivalio dalyviai turės galimybę išvysti gyvai, pabendrauti ar nusifotografuoti.

Siekiame, jog mūsų festivalio svečiai turėtų galimybę pažinti ne tik japonų kultūrą, bet ir įdomiausias jų išrastas naujienas technikos srityje.

Cosplay mėgėjai ir festivalio svečiai „nowJapan 2014“ savaitgalio metu turės išskirtinę galimybę ne tik pasirodyti scenoje, bet ir pasisemti patirties iš tokių Cosplay profesionalų kaip Tabitha Lyons bei daugybe apdovanojimų Europoje pelniusios atlikėjos Shappi.

Technologijų entuziastų taip pat laukia siurprizai. Pirmą kartą Lietuvoje pristatomas humanoidas Nao ir mintimis valdomas robotas „LEGO Mindstorms EV3“. Tai smagi kompanijos „LEGO Education“ programos priemonė, leidžianti pačiam sukonstruoti ir suprogramuoti unikalų, savarankiškai veikiantį robotą. Šią technologiją renginyje galės išbandyti visi robotika besidomintys dalyviai.

„Technologijos – svarbi šiandieninės visuomenės dalis. Japonija yra šalis, kurianti inovatyviausias technologijas. Siekiame, jog mūsų festivalio svečiai turėtų galimybę pažinti ne tik japonų kultūrą, bet ir įdomiausias jų išrastas naujienas technikos srityje“, – teigia S.Grigorjevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius