Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutekėjo visa techninė informacija apie „Huawei Mate 30“, bet pagrindinė žinia lietuviams nepatiks

Užsienio žiniasklaidos šaltiniuose jau galima rasti visą techninę informaciją apie rugsėjo 19 dieną pristatysimus naujuosius „Huawei“ flagmanus – „Mate 30“ serijos telefonus. Taigi, ką juose rasime?
Nutekėjusi „Huawei Mate 30“ išvaizda
Nutekėjusi „Huawei Mate 30“ išvaizda

Kadangi praėjusią savaitę Berlyne buvo pristatyta naujoji „Kirin 990“ platforma, nieko neturėtų stebinti faktas, kad naujausi ir geriausi „Huawei“ telefonai bus gaminami būtent šios platformos pagrindu. Tai reiškia aukštesnės kokybės nuotraukas ir galimybę iš filmuojamo siužeto atsirinkti iškart kelis judančius objektus ir su jais atlikti įvairias manipuliacijas – keisti foną, keisti judančių objektų išsidėstymą ir dydį, fokusavimą, ir panašiai. Taip pat asmenukių kamera gebės iš filmuojamo žmogaus portretinio vaizdo nustatyti jo pulsą ir kvėpavimo dažnį. Sklandų platformos veikimą užtikrins nuo 8 iki 12 GB darbinės atminties, o nuotraukas, vaizdo įrašus ir programėles bus galima saugoti 128-512 GB talpos atmintinėje.

Leidinys „GizChina“ nurodo, kad telefonuose bus 6,6 arba 6,8 colių įstrižainės AMOLED FHD+ ekranas, kurį Kinijos įmonė pavadino „Waterfall“ (veikiausiai – dėl smarkiai užlenktų ekrano kraštų).

Įrenginio autonomiškumą užtikrins 4500 mAh talpos akumuliatorius. Pernykščiame „Mate 20 Pro“ telefone buvo 4200 mAh akumuliatorius ir jau jo nepertraukiamas veikimo laikas buvo įspūdingas, o su naujuoju procesoriumi padidinus ne tik našumą, bet ir energijos naudojimo efektyvumą galima tikėtis telefoną įkrovinėti ne dažniau nei kas antrą parą. O kad įkrovimas būtų greitas, įrenginio pakuotėje bus galingas 40 W kroviklis. Be to, telefonas palaikys 25 W galios belaidį krovimą – tikėtina, kad tokiu būdu telefoną bus galima įkrauti greičiau, nei „iPhone 11 Pro“ su 18 W galios „greituoju“ krovikliu.

Nutekėjusioje informacijoje nurodoma, kad telefone bus naudojama antros kartos veido atpažinimo technologija, taip pat po ekranu bus įmontuotas optinis pirštų atspaudų skaitytuvas.

Pagrindinė naujojo telefono puošmena, kaip ir įprasta „Huawei“, bus kameros sistema, sudaryta iš keturių objektyvų. Pagrindinis iš jų bus f1/1.73 diafragmos, 27 mm židinio nuotolio objektyvas su optinio stabilizavimo galimybėmis ir 40 MP raiškos RYYB (red, yellow, yellow, black) įmonės „Sony“ gaminamu jutikliu IMX600. Antrasis objektyvas – plataus lauko kinematografinis, su f1/1.55 diafragma, 18 mm židinio nuotoliu ir 40 MP raiškos jutikliu. Šis objektyvas telefonui suteiks filmavimo 4K raiška 60 kadrų per sekundę greičiu galimybę, be to sugebės išnaudoti telefone būsiančią „garso priartinimo“ technologiją (kurią pirmieji savo U11 telefonuose pasiūlė HTC). Trečias objektyvas – telefoto, su f1/2.4 diafragma, 80 mm židinio nuotoliu, trigubo optinio priartinimo galimybe, optiniu vaizdo stabilizavimu. Ketvirtasis – „time of flight“ objektyvas, kurio paskirtis – nustatyti atstumus iki matomų objektų. Telefone taip pat bus ksenoninė blykstė ir spalvų temperatūros jutiklis.

Asmenukes bus galima fiksuoti su 32 MP raiškos jutikliu.

Pabrėžtina tai, kad telefone bus „Android 10“ operacinė sistema. Tačiau nebus „Google“ paslaugų. Tai reiškia, kad „Huawei“ privalės pasiūlyti kažkokį kompromisinį sprendimą – per interviu parodoje IFA „Huawei“ mobiliųjų įrenginių padalinio vadovas Richardas Yu sakė, kad bus siūlomas nesudėtingas aplinkkelis, kad vartotojai nesijaustų negaunantys dalies įprastų telefono funkcijų. kiti Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai – „Meizu“ – jau dabar siūlo įsidiegti „Google“ paslaugas po telefono įsigijimo, atsisiunčiant atitinkamas programėles iš „Meizu“ programėlių parduotuvės, todėl įmanoma, kad „Huawei“ pasiūlys kažką panašaus.

O dabar naujiena, kuri gali būti svarbi „Huawei“ gerbėjams iš Lietuvos: R.Yu per interviu nurodė, kad „Mate 30“ serijos įrenginiai visų pirma bus skirti Kinijos rinkai. Iš šio pareiškimo ir iš fakto, jog Lietuvos žurnalistai nėra kviečiami į naujojo „Huawei“ įrenginio oficialų pristatymą, įvyksiantį po savaitės, galima daryti išvadą, jog arba šie įrenginiai apskritai niekada nebus skirti Lietuvos rinkai, arba jų prekyba mūsų regione prasidės su labai juntamu atidėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius