-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„nVidia“ nesitiki vaizdo plokščių kainų mažėjimo

Apie vaizdo plokščių aukštas kainas jau rašėme ne kartą, panašu, kad ši tema bus aktuali kone visus metus. Dėl ko susidarė tokia situacija taip pat žinome: ją lėmė didelė plokščių paklausa paklausa dėl kriptovaliutų kasimo ir atminties trūkumas.
Galingiausios vaizdo plokštės naudojamos kriptovaliutoms kasti
Galingiausios vaizdo plokštės naudojamos kriptovaliutoms kasti / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ir gerų naujienų žaidimų mėgėjams, ketinantiems atsinaujinti savo sistemas, artimiausiu tikėtis nereikėtų. Labai tikėtina, kad vaizdo plokščių kainos gali kilti iki pat trečio šių metų ketvirčio. Tai sako ne bet kas, o pati „nVidia“. Tokia informacija kompanija pasidalino su technikos pardavėju „Massdrop“. Taip išeina, kad „nVidia“ netiki, kad esamomis rinkos sąlygomis pamatysime pigesnių vaizdo plokščių, nors jų žaidėjai laukia kaip oro. Dabar grafikos plokštės ganėtinai dažnai kainuoja net dukart daugiau už gamintojo rekomenduojamą mažmeninę kainą.

Situacijos kaltininkai yra žinomi: tai yra kriptovaliutų kasėjai ir atminties modulių gamintojai. Be to, kasėjai, net ir esant dvigubai išpūstoms kainoms, vis tiek masiškai supirkinėja vaizdo plokštes savo „kibernetiniams ekskavatoriams“. Jų negąsdina ir ilgas atsiperkamumo terminas.

Nemenką vaidmenį atlieka ir didelė telefonų paklausa. Gal ir keista, bet dėl jos taip pat susidaro atminties trūkumas, o tai neleidžia padidinti vaizdo plokščių pasiūlos. Tokios kompanijos kaip „Samsung“ ar „Apple“, nebijo už atmintį telefonams pasiūlyti daugiau nei įprasta. Todėl gamyklose, kur turėtų būti gaminama vaizdo plokščių atmintis, linijos perskirstomos ir ten jau kepama telefonams reikalinga atmintis.

Trumpai tariant, greitu metu pokyčių vaizdo plokščių segmente nereikėtų laukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius