-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„OnePlus“ vėl privers „Samsung“ ir „Huawei“ pasitempti: aukščiausia kokybė, protingos kainos

Po daugybės į interneto platybes nutekėjusių gandų ir keleto išankstinių reklamų Kinijos įmonė „OnePlus“ galų gale pristatė naujausią savo telefonų seriją – net du skirtingus „OnePlus 7“ modelius, rašo „The Verge“.
„OnePlus 7“ serijos telefonų pristatymas
„OnePlus 7“ serijos telefonų pristatymas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „OnePlus“

Pirmasis – „standartinis“ „OnePlus 7“. Su puikiomis techninėmis charakteristikomis ir vis dar ganėtinai protinga kaina. Tiesa, jis bus platinamas ne visose rinkose, tačiau „OnePlus“ telefonais prekiausiantis operatorius Lietuvoje – „Telia“ – patvirtino, kad Lietuvoje jais bus prekiaujama. Tačiau kur kas daugiau dėmesio pritraukė antrasis įrenginys „OnePlus 7 Pro“, kuriuo visame pasaulyje bus pradėta prekiauti jau šią savaitę.

Abiejuose naujuose modeliuose yra naujausias flagmanams skirtas „Qualcomm“ procesorius, iš kelių kamerų sudaryta filmavimo ir fotografavimo sistema, didžiulės talpos akumuliatoriai, stereo garsiakalbiai ir pačių „OnePlus“ išvystyta greitojo įkrovimo sistema. Ir jeigu „OnePlus 7“ vizualiai nesiskiria nuo pernykščio „OnePlus 6T“ – tas pats 1080p raiškos ekranas ir lašo formos ekrano išpjova – tai „OnePlus 7 Pro“ pateikė ne vieną naujovę. Tai yra pirmas tikrai pilno ekrano „OnePlus“ įrenginys be jokių išpjovų asmenukių kamerai. Tai yra pirmas „OnePlus“ telefonas, kurio raiška yra didesnė nei 1080p. Tai yra pirmas „OnePlus“ telefonas su triguba kamerų sistema nugarėlėje (su standartiniu, plataus lauko ir telefoto objektyvais).

VIDEO: Introducing the OnePlus 7 Pro

Kartu tai yra pirmas kartas, kai „OnePlus“ peržengė iš „flagmanų žudikui“ tinkamos kainų zonos: „OnePlus 7 Pro“ su minimaliu atminties kiekiu kainuos nuo 709 iki 829 eurų. Tai reiškia, kad su „Samsung“, „Apple“ ir „Huawei“ įrenginiais ši Kinijos bendrovė konkuruos nebe kainomis. Bet ir praradus akivaizdų kainos privalumą yra ką parodyti.

Pats rimčiausias „OnePlus 7 Pro“ koziris yra ekranas. 6,5 arba 6,7 colių įstrižainės (priklausomai nuo to, ar į įstrižainę įskaičiuosite užlenktus kraštus) OLED ekranas yra milžiniškas, o jį supa labai ploni rėmeliai. Kaip jau minėta, ekrano šonai lenkti, todėl laikant rankoje jausmas bus panašus į „Samsung Galaxy S10“ serijos arba „Huawei P30 Pro“ įrenginius. Telefono ekrano nebjauroja nei išpjovimai, nei skylės kameroms: asmenukių kamera paslėpta motorizuotame modulyje, kuris iššoka įsijungus asmenukių fotografavimo režimą. Gamintojas tikina, kad mechaniškai išlendantis modulis atlaikys daugiau nei 300 000 atidarymų ir uždarymų – skaičiuokite, kad sugadintumėte, jei penkerius metus su puse šią kamerą kasdien įsijunginėtumėte po maždaug 150 kartų.

VIDEO: OnePlus 7 Pro - Front camera 12-hour stress test

Ekranas ypatingas dar ir tuo, kad jo skleistinė yra ne standartiniai 60 Hz, o labai, labai retai matomi 90 Hz – 50 proc. daugiau nei didžiojoje dalyje visų išmaniųjų. Gamintojas tikina, kad taip vartotojui perteikiamas sklandesnis judesio efektas, mažesnė reakcijos į prisilietimą delsa. Išmaniųjų su tokiu (ir dar didesnio skleistinės dažnio) ekranu yra, tačiau tai yra labai reti, specialiai žaidimų mėgėjams skirti įrenginiai, bet jokiu būdu ne „populiariųjų“ gamintojų aparatai. Na, ir pabaigai, po ekranu paslėptas optinis pirštų atspaudų jutiklis, kuris, anot gamintojo, yra dukart didesnio ploto, nei pernykščiame 6T modelyje.

Pirkėjai galės rinktis vieną iš trijų „Pro“ įrenginio atminties konfigūracijų: 6 GB darbinės/128 GB nuolatinės atminties kainuos 709 eurus. 8 GB/256 GB versija kišenę paplonins 749 eurais, o už 12 GB/256 GB versiją teks pakloti 829 eurus. Iš pradžių bus galima rinktis tamsiai pilkos arba gradientinės mėlynos spalvos nugarėlės variantą, vėliau atsiras ir telefonų su smėlio spalvos nugarėlėmis.

„OnePlus 7“ (ne „Pro“) kainuos kone 200 eurų pigiau: už 6 GB/128 GB versiją – 549 eurai, už 8 GB/256 GB versiją – 599 eurai. Spalvos pasirinkimas – kaip klasikinio „Fort Model T“: galite rinktis kokią tik norite spalvą, su sąlyga, kad ji juoda.

„Telia“ salonuose bus galima įsigyti visus naujosios flagmanų serijos įrenginius, kuriuos „OnePlus“ siūlo ir internetu, išskyrus pigiausią „OnePlus 7 Pro“ atstovą, kainuojantį 709 eurus.

Darbinė atmintis bus DDR4 tipo, nuolatinė – UFS 3.0. Procesorius – „Qualcomm Snapdragon 855“. Labai įdomu tai, kad telefonuose įmontuota aušinimo skysčiu sistema.

Kita dėmesio verta naujovė – atnaujinta stereo garsiakalbių sistema (tokia „OnePlus“ telefonuose atsiras pirmą kartą). Be to, akį traukia ir skaičius, žymintis akumuliatoriaus talpą – 4000 mAh. Kartu telefone bus naudojama „Warp Charge“ technologija, gebanti per 20 minučių įrenginį įkrauti „beveik iki pusės“. Tiesa, tam reikės naudoti būtent „OnePlus“ pagamintą kroviklį ir laidą – standartinis greitasis „USB-C“ įkrovimo metodas šiems telefonams nepažįstamas.

„OnePlus 7 Pro“ fotosistemoje yra trys skirtingų paskirčių lęšiai su trim skirtingais jutikliais. Pirmasis – pagrindinis – yra 48 MP raiškos jutiklis. Plataus lauko objektyvas vaizdą nukreipia į 16 MP raiškos jutiklį. Telefoto objektyvas sujungtas su 8 MP objektyvu. Įprastinėmis sąlygomis visa fotosistema fiksuos 12 MP raiškos nuotraukas, 4 pagrindinio jutiklio taškus sujungdama į vieną didelį tašką. Panašiai daro visi gamintojai, savo telefonuose panaudoję tokį fotojutiklį. Telefoto objektyvas suteikia 3x vaizdo artinimo galimybę – pranašesnę, nei „Apple iPhone“ ar „Samsung Galaxy“ siūlomą dvigubą artinimą. Be to, telefoto objektyvas panaudojamas ir fotografuojant portretus. Fotosistemoje naudojami iškart trys skirtingi fokusavimo būdai: fazės nustatymo autofokusas, kontrasto autofokusas ir lazerinis fokusas. Tokiu būdu raiškų, aštrų vaizdą galima užfiksuoti ir prasto apšvietimo sąlygomis.

„OnePlus 7 Pro“ videokamera geba filmuoti 4K raiška, 60 kadrų per sekundę dažniu, o taip pat sulėtintai, iki 240 kadrų per sekundę dažniu, 1080p raiška – panašiai, kaip naujausi „Apple“ ir „Samsung“ flagmanai.

Vieninteliai dalykai, kuriuos santykinai galima būtų įvertinti kaip naujųjų „OnePlus“ telefonų trūkumus, yra atsparumo aplinkos poveikiui (IP reitingo) nebuvimas ir belaidžio krovimo technologijos atsisakymas. Ir abiejų šių dalykų gamintojas vartotojams nesiūlo labai pagrįstai: IP reitingo atitikimas yra brangus malonumas, kuris norom ar nenorom paveiktų įrenginių kainą. O belaidis krovimas savo sparta nė iš tolo neprilygsta laidiniam, tad ir prasmės jame nelabai daug. Taigi, tokie trūkumai lyg ir ne trūkumai... bet visi konkurentai, kurių pirkėjus bandys nuvilioti „OnePlus“, akcentuos būtent tai: „mes turime, o jie tai ne“.

Žinoma, negalima ignoruoti ir kainos klausimo: „OnePlus“ su kiekvienu išleidžiamu modeliu pagal prašomą kainą vis labiau panašėja į tuos flagmanus, kuriuos kadaise grasinosi nužudyti: pirmasis „OnePlus“ įrenginys kainavo apie 300 eurų, Dabar gi ji perkopė 700 eurų ribą ir smarkiai priartėjo prie konkurentų, kurių klientus norima nuvilioti.

„OnePlus 7 Pro“ techninės charakteristikos

  • 6.67 colių įstrižainės ekranas, naudingo ploto įstrižainė 6.46 colio
  • 3120 x 1440 taškų raiška, 516 ppi taškų tankis ekrane, 19.5:9 ekrano kraštinių santykis
  • „Fluid AMOLED“ ekrano matrica su 90Hz skleistine
  • „Qualcomm Snapdragon 855“ platforma
  • 6GB, 8GB arba 12GB darbinės atminties
  • 128GB arba 256GB UFS 3.0 nuolatinės atminties
  • 4,000mAh akumuliatorius
  • „Warp Charge“ greitojo įkrovimo technologija
  • Atsparumas aplinkos poveikiui nesertifikuotas
  • Ekrane įmontuotas optinis piršto atspaudo jutiklis
  • 2 x 2 MIMO „Wi-Fi“, „Bluetooth 5.0“
  • 162.6 x 75.9 x 8.8 mm
  • 206 gramai
  • „Android 9 Pie“ operacinė sistema su „Oxygen OS“ vartotojo sąsaja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius