Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paieškos sistema Checkuolis.lt – tik naujai apvilktas užsieniečių produktas

Pastarosiomis dienomis didelio susidomėjimo sulaukusi paieškos sistema ironišku pavadinimu Checkuolis.lt tėra kitos garsios paieškos sistemos „Wolfram Alpha“ kopija. Lietuviai sukūrė tik pavadinimą, o visą sistemos darbą užkrovė „Wolfram Alpha“.
Paieškos sistema Checkuolis.lt
Paieškos sistema Checkuolis.lt / 15min.lt nuotr.

Spalio pabaigoje sukurtos svetainės pavadinimas – „modernizuota“ žinomo rašytojo ir žurnalisto Algimanto Čekuolio pavardė. Jos pradžia pakeista anglišku žodžiu „check“ (liet. tikrinti). Pavadinimo raidės primena kitos paieškos sistemos, „Google“, šriftą.

A.Čekuolio darbai garsėja faktų gausa, tad nenuostabu, jog paieškos sistemai pasirinktas būtent toks pavadinimas. Įvestus raktažodžius ji interpretuoja kaip klausimus ir pateikia atsakymus.

Ši paieškos sistema gali atsakyti į daugybę įvairių klausimų ir pateikti faktus apie įvairius daiktus, objektus, paaiškinti terminus, spręsti matematines lygtis ir pan. Tiesa, klausimus „užduoti“ reikia anglų kalba.

Tačiau pačią sistemą sukūrė ne lietuviai. Iš tiesų visą darbą atlieka amerikiečių sistema „Wolfram Alpha“, o Chekuolis.lt tėra jos „nauja oda“. Tuo galima įsitikinti abiejose svetainėse įvedus tą patį raktažodį – atsakymai bus analogiški.

Prieš kelerius metus sukurta paieškos sistema „Wolfram Alpha“ jau spėjo pagarsėti tuo, kad pateikia ne labiausiai raktažodžius atitinkančių svetainių nuorodas, o juos interpretuoja ir suformuoja atsakymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius