Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panašu, kad „Xiaomi“ melavo: permatomi telefonai yra tik akių dūmimas

Gegužės mėnesį Kinijos išmaniųjų telefonų ir kitų įrenginių gamintojai „Xiaomi“ sužavėjo visą internetą pažadėję pasiūlyti „permatomą“ telefoną „Mi 8 Explorer Edition“ – įmonės atstovai tvirtino, kad per skaidrią nugarėlę galima įžiūrėti vidinius telefono komponentus. To iki šiol nesiūlė jos išmaniųjų telefonų gamintojas, rašo „The Verge“.
„Xiaomi Mi 8 Explorer Edition“ su skaidria nugarėle
„Xiaomi Mi 8 Explorer Edition“ su skaidria nugarėle / Gamintojo nuotr.

Bet jau iš karto deguto į medų lašino skeptikai, tvirtinę, kad išoriškai matoma plokštė nėra tikra.

O dabar aiškėja, kad tie skeptikai veikiausiai buvo teisūs. „Twitter“ socialiniame tinkle informaciją platinantis Chengmingas Alpertas – pirmasis skeptikas, viešai pareiškęs abejones dėl „Xiaomi“ telefono „skaidrumo“, dabar išplatino nutekintas tariamai vidinių telefono detalių nuotraukas. Jis tvirtina, kad tai, kas bus matoma per nugarėlės stikliuką, tėra kosmetinis vidinis dangtelis, kuris dengs tikruosius (ne tokius fotogeniškus) telefono vidaus komponentus.

Jeigu darytume prielaidą, kad nutekintos nuotraukos yra tikros, galima būtų daryti išvadą, kad „Xiaomi“ labai stengiasi sukurti itin įmantrią optinę iliuziją – taip stengiasi, kad netgi pagamino butaforinius trimačius komponentus, sukuriančius vaizdo gylio ir tikrumo iliuziją. Tačiau nutekintoje nuotraukoje parodytos plokštės, panašu, yra tik kosmetinės.

Skeptikams pirmą kartą sukritikavus „Xiaomi“, įmonės atstovai išplatino komentarą: „Permatoma „Mi 8 Explorer Edition“ nugarėlė yra iš tiesų pagaminta iš permatomo stiklo, ant jos nėra lipduko su komponentų vaizdu. Viršutinėje telefono pusėje matomi komponentai yra tikros vaizdo plokštės dalys“. Formaliai galima būtų teigti, kad „Xiaomi“ nemelavo: nugarėlė iš tiesų permatoma, o per ją matomos detalės. Bet panašu, kad tai nėra veikiančios, tikros telefono detalės, bet jų stilizuoti modeliai.

O tai reiškia, kad „Mi 8 Explorer Edition“ permatomumas vis vien yra daugiau iliuzija nei tiesa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius