-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai, kaip apsaugoti privatumą su „iOS 9“ operacine sistema

Nauja „Apple“ operacinė sistema „iOS 9“ yra geresnė, greitesnė ir kur kas efektyvesnė nei jos pirmtakai, o kai kurios naujovės, kaip daugiafunkcinis režimas „iPad“ ar išmanesnė „Siri“, nepaprastai palengvina naudojimąsi telefonu.
„iPhone“ nuo šiol bus galima rinktis ir iš naujo aukso spalvos atspalvio
„iPhone“ nuo šiol bus galima rinktis ir iš naujo aukso spalvos atspalvio / Scanpix nuotr.

Tiesa, įsirašius „iOS 9“ ne pro šalį būtų peržiūrėti saugumo nustatymus, kad pasirūpintumėte savo privatumu – naujoje operacinėje sistemoje yra be galo daug saugumo ir privatumo patobulinimų, rašo thehackernews.com.

Neleiskite aplikacijoms naudoti jūsų privačių duomenų

Šiandieną visi nori žinoti, kur vartotojai eina ir ką daro. Kad to išvengtumėte, turėtumėte išjungti vietos nustatymo paslaugas.

Kontaktai, kalendorius, priminimai, el. paštas ir nuotraukos yra svarbiausi daugelio vartotojų duomenys. Jeigu aplikacija nori tokio tipo informacijos, ji pirmą kartą tam paprašys leidimo.

Kad turėtumėte reikiamus nustatymus kiekvienai aplikacijai, nueikite į „Settings“ ir „Privacy“, ir kiekvienoje aplikacijoje galėsite pasirinkti ON ir OFF, priklausomai nuo to, kokioms trečiųjų šalių aplikacijoms norėsite suteikti prieigą.

Tiesa, svarbu prisiminti, kad jei aplikacijai jau suteikėte prieigą prie savo asmeninių duomenų, OFF mygtuko paspaudimas bėdų neišspręs. Pasirinkimas neištrins jūsų duomenų, tam reikės susisiekti su specifiniu aplikacijos kūrėju.

Išjunkite duomenų rinkimą

Kai kurios aplikacijos tam, kad pasakytų, koks dabar oras, arba „Apple“ žemėlapiai, reikalauja jūsų buvimo duomenų naudojantis GPS arba WiFi.

O kaip dėl aplikacijų, tokių kaip „Facebook“, kurios fone seka jūsų buvimo vietą,net jei programėlės aktyviai nenaudojate?

Šiandieną visi nori žinoti, kur vartotojai eina ir ką daro. Kad to išvengtumėte, turėtumėte išjungti vietos nustatymo paslaugas.

Kai aplikacija nori gauti prieigą prie jūsų buvimo vietos, ji tam turi gauti leidimą. Taigi kai aplikacija paklaus, ar leisite gauti jūsų buvimo vietą, neduokite leidimo.

Naršykite su jūsų nesekančiomis paieškos sistemomis

Naudokite „DuckDuckGo“ paiešką

„Chrome“, „Bing“ ir „Yahoo“ naršyklės yra kaltinamos dėl vartotojų sekimo, o „DuckDuckGo“ paieškos sistema, kurią galima atsiųsti nuo „iOS 8“ išleidimo, saugo privatumą.

Kad ją įgalintumėte, nueikite į „Settings“, pasirinkite „Safari“ ir „DuckDuckGo“ padarykite pagrindine paieškos sistema.

Įgalinkite papildomą saugumą

Kai pradedate naudoti „iOS“ įrenginį, jums reikia sukurti slaptažodį, kad užkoduotumėte įrenginyje saugomą informaciją. „iOS 9“ leidžia naudoti šešių skaitmenų slaptažodį, o jį pakeisti galite pasirinkę „Settings“ bei „Touch ID & Passcode“.

Šiuose nustatymuose telefoną galima apsaugoti ir pirštų atspaudų skaitytuvu.

Įjunkite „Find My iPhone“

„Find My iPhone“ rodo jūsų įrenginio buvimo vietą, jei netyčia jį pamestumėte.

Kad įgalintumėte šią funkciją, nueikite į „Settings“, „iCloud“, „Find My iPhone“, ir pasirinkite ON. Be to, jūs galite pasirinkti ir „Send Last Location“ o tai leis į „Apple“ serverius nusiųsti jūsų buvimo vietą prieš tai, kol išsijungs jūsų įrenginys.

Atsisakykite reklamos

„Safari“ taip pat buvo šiek tiek perdaryta kalbant apie privatumą liečiančius dalykus. Vienas naujas privatumo nustatymas blokuoja reklamos slapukus ir duomenų rinkimą.

Kad tai pasirinktumėte, nueikite į „Settings“, „Privacy“, „Advertising“ ir įgalinkite „Limit Ad Tracking“. Čia pasirinkite „Reset Advertising Identifier“ opciją, tuomet priimkite bet kokius raginimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius